Psoriazis

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.89

nivel: Facultate

Dupa ce ajung la suprafata, celulele mor ca si restul celulelor normale, dar sunt atat de multe, incat zonele afectate se albesc de celule moarte, des-cuamate. Psoriazisul evolueaza de regula in cicluri de acutizare si remisiu-ne, acutizarile producandu-se de obicei iarna. Uneori dispare pentru luni sau ani. Afectiunea se poate ameliora sau agrava cu anii, si poate afecta unghiAZile si articulatii[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Psoriazis

Dupa ce ajung la suprafata, celulele mor ca si restul celulelor normale, dar sunt atat de multe, incat zonele afectate se albesc de celule moarte, des-cuamate. Psoriazisul evolueaza de regula in cicluri de acutizare si remisiu-ne, acutizarile producandu-se de obicei iarna. Uneori dispare pentru luni sau ani. Afectiunea se poate ameliora sau agrava cu anii, si poate afecta unghiAZile si articulatiile, asa cum afecteaza si pielea.

Psoriazisul poate fi activat si de infectii preAZcum infectiile streptococice sau de anumite medicamente. Acutizarile apar uneori in timpul lunilor de iarna, ca rezultat al combinatiei dintre pielea usAZcata si lipsa soarelui, si pot fi, de asemenea, precipitate de stres.
Nu exista un tratament care sa vindece psoriazisul, dar multe remedii pot calma mancarimea si ameliora afectiunea. Iata cateva strategii care trebuie incercate.

Adoptati o atitudine noua. Acceptarea faptului ca aveti psoriazis si conAZcentrarea atentiei pe a invata sa-1 stapaniti este atitudinea cea mai buna, spuAZne dermatologul Philip Anderson. "Nu va risipiti energia agitandu-va penAZtru orice cucui."

Hraniti-va pielea. Emolientele sunt in fruntea listei de medicamente fara prescriptie medicala a dermatologilor. Pielea afectata de psoriazis este uscata, ceea ce poate insemna o agravare a psoriazisului si accentuarea des-cuamarii si a mancarimii. Emolientele ajuta pielea sa retina apa.

Emolient poate fi un ulei de corp neiritant sau ceva mai pamantesc, precum uleiul vegetal sau banala vaselina. Aplicarea imediat dupa baie, cand pielea este inca uda, este mai eficienta. Ca alternativa naturala, incercati un unguent sau o crema cu galbenele si ceara de albine pentru a pastra hidratarea. Si o crema pe baza de aloe vera poate fi utila.

Nu va scarpinati. Cu cat va scarpinati, cu atat mancarimea se accentueaAZza. Asezati-va pe maini, taiati-va unghiile scurt si purtati manusi noaptea daca va scarpinati in somn. Pe timpul noptii un antihistaminic usor sedativ, precum hidroxizina, poate fi benefic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.