Psihologie si comunicare

7x puncte

categorie: Psihologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Eforturile de adunare si selectare a materialelor din ce in ce mai numeroase, in lumea stiintifica si nu numai, au fost considerabile, dar ele au fost concretizate datorita feed-back-ului permanent, pe care il realizam cu studentii de la facultatile Universitatii din Bucuresti. De aceea, acestora tin sa le multumesc. In activitatea cadrelor didactice, a dascalilor care lucreaza in invatamantul uni[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Psihologie si comunicare

Eforturile de adunare si selectare a materialelor din ce in ce mai numeroase, in lumea stiintifica si nu numai, au fost considerabile, dar ele au fost concretizate datorita feed-back-ului permanent, pe care il realizam cu studentii de la facultatile Universitatii din Bucuresti. De aceea, acestora tin sa le multumesc. In activitatea cadrelor didactice, a dascalilor care lucreaza in invatamantul universitar, fiind si cazul autoarei, sunt momente cand sprijinul Universitatii devine hotarator.

Am fost onorata si de aceasta data sa primesc direct sau indirect sustinerea morala atat de necesara din partea Conducerii Universitatii din Bucuresti si a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei.
In acelasi timp, acest material nu ar fi prins contur daca nu as fi fost incurajata de decanatul Facultatii de Litere al Universitatii.
Nu pot sa nu mentionez munca de migala si de raspundere pe care a efectuat-o constant tanara doctorand Mirela Zivari, careia ii multumesc si pe aceasta cale, participand, partial, la elaborarea unor paragrafe, capitole din lucrare ca si la tehnoredactare.

Fie ca interrelatiile noastre cu tanara generatie - dornica de cunoastere si afirmare in plan profesional sa primeasca inca un crampei din experienta adunata in timp si sa contribuie efectiv la cresterea ei. oameni sunt deosebit de complexe si importante; ele reprezinta, de fapt, tesatura, canavaua, pe care se aseaza insasi viata, structura reusitelor, miracolelor sau dezastrelor umane. Trasaturi si insusiri, fapte omenesti (bune sau rele), priviri si gesturi - toate pot crea un COD, un MODEL, un STIL de comunicare interumana.

Comunicarea, inteleasa in sensul sau larg, ca act tranzactional, inevitabil in situatii de interactiune, devine esentiala, fundamentala atat pentru viata personala cat si pentru cea sociala a individului. Astfel, notiuni precum "comunicare", "limba", "limbaj" sunt polisemice, ele comportand o pluralitate de sensuri. Acest fapt provine nu numai din complexitatea intriseca a fiecarei notiuni, ci si din aceea ca ele constituie obiectul de investigatie al mai multor discipline stiintifice : lingvistica, psihologia, sociologia, semiotica, cibernetica etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.