Psihologie pastorala - relatii extraconjugale - infidelitatea

3x puncte

categorie: Religie

nota: 9.10

nivel: Facultate

Cand cuplurile si-au epuizat capitalul lor de sentiment si si-au pierdut sentimentul de uniune, presupunand ca l-au avut vreodata, tot ceea ce ramane din fidelitate ramane zgura fidelitatii sau vidul.
Cap 2. Relatia extragonjugala.

Infidelitatea.Daca prin fidelitate intelegem respectarea cu strictete in cadrul cuplului a legilor monogamiei in a „contrario“ putem [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Psihologie pastorala - relatii extraconjugale - infidelitatea

Cand cuplurile si-au epuizat capitalul lor de sentiment si si-au pierdut sentimentul de uniune, presupunand ca l-au avut vreodata, tot ceea ce ramane din fidelitate ramane zgura fidelitatii sau vidul.
Cap 2. Relatia extragonjugala.

Infidelitatea.Daca prin fidelitate intelegem respectarea cu strictete in cadrul cuplului a legilor monogamiei in a „contrario“ putem deduce ca infidelitatea consta in a iesi din monogamie, insemnand tradarea increderii unuia dintre parteneri, constiinta proprie fiind judecatorul, judecator care poate fi mai mult sau mai putin permisiv in functie de supraeul fiecaruia.

Prima cauza a infidelitatii este ca partenrul/partenera duce lipsa de „ACEL CEVA“ in relatia maritala : neintelegeri maritale, dragostea nu mai e la fel de puternica, paratenrul/partenera nu mai e satisfacut/satisfacuta, extinderea campului placerii prin multiplicarea numarului de parteneri sexuali, doreste sa simta din nou acea senzatie de inceput de dragoste sau/si partenerul/partenera este atras/atrasa de o noua persoana fiindca doreste el sau noul partenerul din diverse motive. Fidelitatea are si caracter eredidar si se dobandeste prin educatie. Ducand lipsa de „ACEL CEVA“ partenrul/partenera va incerca pana va reusi sa-si afle refugiul la acel/aceea care compenseaza acea lipsa. Astfel cauzele infidelitatii pot fi urmatoarele :

1.Cauze genetice.
Antropologia religioasa si istorica ne-a dovedit ca toti oamenii de pe pamant au urmasi comuni pe Adam si Eva si toti urmasii lor in timp au adaugat calitati si/sau defecte la codul lor genetic care s-au transmis urmatoarelor generatii si prin care se face defapt diferentierea intre oameni. Astfel ca fiecare dintre noi mostenim ceea ce primim de la inaintasi si transmitem generatiilor urmatoare propriile noastre calitati si/sau defecte, ceea ce se confirma si prin urmatoarele exemple :

a)Cercetatorul dr. Kristine Durante de la Universtatea din Texas, in urma studiului efectuat a constatat cu cat nivelul hormonului estradiol este mai mare cu atat femeile au tendinta de a-si schimba mai des partenerul de viata si ajunga sa duca o viata duplicitara pentru a fi pe deplin satisfacute, protejate si iubite.

b)Psihologii din cadrul Universitatii din Austin, in urma cercetarii au aratat ca femeile care produc cantitati mari de estrogen, hormon legat direct de fertilitate manifesta o tendinta crescuta de a schimba mai des partenerii, aceste femei fiind gata sa se bucure de toate oportunitatile care apar si sa profite de disponibilitatea barbatilor de cate ori au ocazia.

c)Dr. Hasse Wallum de la Universitatea din Stockholm a efectuat un studiu pe mai multi barbati si a descoperit gena 334 care determina comportamentul barbatilor care o poseda sa-si insele mai des partenera si sa-si construiasca relatii vulcanice, legandu-se emotional mai putin de partenera lor, fiind mai putin multumiti si fericiti in relatia lor cautand refugiu la alte persoane care ii inteleg necesitatile imediate.

d)Un alt studiu efectuat in Suedia de catre cercetatorii in problema infidelitatii masculine au descoperit o anumita „gena“, gena legaturii amoroase care influenteaza numarul sau plasamentul receptorilor de vasopresina in neuronii creierului, cea care face un barbat sa fie bun sau nu in rol de sot. Datorita modului in care actioneaza aceasta gena, barbatul are capacitatea de a fi mai mult sau mai putin atasat de sotia lui si mai mult pasionat de aventura. Vasopresina este singurul factor ce influeteaza un barbat de a participa la o legatura stabila cu o femeie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.