Psihologia transformarilor economice

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.14

nivel: Facultate

Aceasta lucrare analizeaza impactul recentelor schimbarilor de sistem asupra valorilor, relatiilor sociale si oportunitatilor economice intr-un sat din nordul Albaniei.

Exploreaza intinderea influentei pe care, trecerea rapida din anul 1991 de la planificarea centrala la sistemul de piata, urmata de caderea comunismului a avut-o asupra dezvoltarii institutiilor comunitare, felul in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Psihologia transformarilor economice

Aceasta lucrare analizeaza impactul recentelor schimbarilor de sistem asupra valorilor, relatiilor sociale si oportunitatilor economice intr-un sat din nordul Albaniei.

Exploreaza intinderea influentei pe care, trecerea rapida din anul 1991 de la planificarea centrala la sistemul de piata, urmata de caderea comunismului a avut-o asupra dezvoltarii institutiilor comunitare, felul in care valorile au fost alterate si strategiile de acumulare a averii s-au modificat, in mod special influenta asupra judecatilor despre valorile economice si statut social, care determina operatiile acestei comunitati.

Studiul satului, deocamdata un studiu de caz a schimbarii valorilor in tranzitie. Este o parte a unei anchete despre strategii de scadere a saraciei, ale carei rezultate economice sunt relatate in Lawson, McGregor si Saltmarshe (2000).

Desi exista o bogata literatura despre impactul economic al tranzitiei in fostele societati comuniste, literatura despre schimbarea valorilor este limitata. In timp ce valorile generale, munca, familia, politica si religia, sunt similare in Europa de veste si de est, se observa demarcatii in alte consideratii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.