Psihologia comportamentala in domeniul vanzarilor

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.86

nivel: Facultate

1.Cine este sangvinicul?
Sangvinicul este orientat spre relatii,extrovertit,optimist,are simt artistic,agreabil si emotional. Firi prietenoase,sociabile,sentimentale,orientate spre relatia cu oamenii , se caracterizeaza prin veselie si buna dispozitie manifestate in mod constant.Sangvinicul vorbeste din placere,este zgomotos si gesticuleza mult pentru a atrage atentia asupra sa. In conversa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Psihologia comportamentala in domeniul vanzarilor

1.Cine este sangvinicul?
Sangvinicul este orientat spre relatii,extrovertit,optimist,are simt artistic,agreabil si emotional. Firi prietenoase,sociabile,sentimentale,orientate spre relatia cu oamenii , se caracterizeaza prin veselie si buna dispozitie manifestate in mod constant.Sangvinicul vorbeste din placere,este zgomotos si gesticuleza mult pentru a atrage atentia asupra sa. In conversatii este exagerat si exuberant,folosind expresii pline de culoare,avand impulsul de a umple golurile dintr-o conversatie raspunzand in locul altora.

Este plin de energie,chiar cand sta asezat,se leagana,isi bataie piciorul,va bate tactul cu degetul in masa. Volumul atentiei este mare,comutarea pe idei se realizeaza usor,dar gradul de concentrare pe idee este mai dificil. Cand ii prezentam ceva,trebuie sa facem asocieri de idei si imagini pline de culoare din viata.

2.Cine este fegmaticul?
Flegmaticul este persoana orientate spre relatii,spre armonizarea echipei,cu vointa puternica,introvertita,pesimista,neemotionala,lenta,calma,rabdatoare,infuriindu-se foarte greu. Fegmaticii sunt persoane fericite oriunde se afla sau sunt mutate,tolerand un program flexibil. Le place sa fie inconjurati de prieteni sau de oameni,in general,dar se simt mai bine singuri. Le place sa se ocupe de detalii si nu abandoneaza proiectul pana nu ajung la un rezultat rezonabil,pessimist si meticulous in activitate.Flegmaticul este o persoana echilibrata,nu jigneste,nu atrage atentia asupra sa si nu doreste recompense pentru ajutorul sau activitatea realizate. Sunt buni ascultatori,mai degraba asculta decat vorbesc.

3. Cine este colericul?
Colericul este persoana orientata spre scop,rezultate,buna organizare,care cauta solutii practice si care trece repede la actiune,independenta si multumita de sine,neemotiva,care degaja incredere,expansiva si optimista,avand de obicei dreptate. Este un om agitat,nelinistit,alarmat,nerabdator,irascibil,impulsive si combativ.
Colericii sunt personalitati puternice,exprimandu-se de felul : ,, Hai sa terminam si cu asta mai repede ca nu este timp!".

Sunt impulsivi si trebuie sa schimbe tot ce considera ca nu se afla la locul corespunzator,sunt interesati de probleme si increzatori in rezolvarea lor. Nu au deprinderea de a asculta pe altii pana la capat si uneori genereaza impresii positive sau negative cu privire la una sau alta dintre persoane. Cand se confrunta cu o sarcina,vad instantaneu cum trebuie realizata,impart proiectul in etape.

4. Cine este melancolicul?
Melancolicul,persoana profunda,ganditoare,prevazand problemele inainte de a se intampla,orientata spre scop,iubitor de muzica,fire artistica de mare sensibilitate,altruista, sacrificandu-se pe sine,constiincioasa,ordonata si organizata urmarindu-si strict programul propus,perfectionista,stabilindu-si standarde inalte,dovedind constiinciozitate si corectitudine.

Persoana orientata spre calitate,melancolicului ii plac listele, schemele, graficele. Persoane sobre , melancolicii si-au stabilit obiective pe termen lung, sunt interesati de detalii,punand intrebari despre costuri. Nu sunt risipitori,placandu-le sa se targuiasca. Deviya melancolicului : ,, Nu conteaza cat de repede faci ceva,ci cat de bine, calitatea fiind mai importanta decat cantitatea". Promisiunea : ,, Daca este de facut ceva,atunci merita sa fie bine facut".

Stim ca mesajul verbal,cuvintele,contribuie la crearea unei legaturi in proportie de 7%. Prin lipsa rezonantei la nivel verbal,putem sa distrugem raportul in proportie de 7%.Limbajul trupului (55%) si calitatea vocii,paraverbul (38%),sunt mult mai importante.Cand doi parteneri (indifferent de relatia dintre acestia),se afla in rezonanta, au tendinta de a reflecta reciproc (imaginea in oglinda) la nivelul gesturilor,mimicii,contactului visual,paraverbului si chiar la nivelul respiratiei,la fel ca un dans sau ca o plimbare in care cei doi isi potrivesc pasul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.