Psihologia Apararii

5x puncte

categorie: Drept

nota: 8.13

nivel: Facultate

Cazurile generale de incompatibilitate sunt urmatoarele: activitatea salariala în cadrul altor profesii; activitati care lezeaza demnitatea si independenta profesiei de avocat sau bunele moravuri; exercitarea nemijlocita de fapte de comert. Art. 44 din Statutul profesiei de avocat mai prevede ca sunt incompatibile cu exercitarea profesiei de avocat faptele personale de comert cu sau fara autorizat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Psihologia Apararii

Cazurile generale de incompatibilitate sunt urmatoarele: activitatea salariala în cadrul altor profesii; activitati care lezeaza demnitatea si independenta profesiei de avocat sau bunele moravuri; exercitarea nemijlocita de fapte de comert. Art. 44 din Statutul profesiei de avocat mai prevede ca sunt incompatibile cu exercitarea profesiei de avocat faptele personale de comert cu sau fara autorizatie, calitatea de asociat într-o societate comerciala în nume colectiv, de comanditat într-o societate comerciala cu raspundere limitata sau într-o societate comerciala în comandita pe actiuni si calitatea de presedinte al consiliului de administratie sau membru în comitetul de directiune al unei societati comerciale pe actiuni.

În afara de aceste cazuri generale de incompatibilitate, legea (art. 39 din Legea nr. 51/1995) prevede si unele cazuri speciale de incompatibilitate. Astfel, avocatul este incompatibil de a asista sau reprezenta parti cu interese contrare în aceeasi cauza sau în cauze conexe, precum si de a pleda împotriva partii ce l-a consultat mai înainte în legatura cu aspectele litigioase concrete ale pricinii.

De asemenea, este incompatibil de a desfasura o activitate profesionala într-o cauza concreta avocatul care a fost ascultat anterior ca martor în aceeasi cauza. Aceasta, deoarece pe de o parte calitatile de martor si de aparator sunt incompatibile, iar pe de alta parte, calitatea de martor are întâietate fata de aceea de aparator sau reprezentant al vreunei parti în cauza. Este incompatibil si avocatul care a îndeplinit în cauza în care este angajat ca aparator functia de expert sau traducator.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.