Psihiatria

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Tulburarile dispozitiei pot fi negative - depresiunea psihica intalnita in melancolie, unde are intensitatea unei dureri morale; dispozitia poate fi exagerat crescuta - euforia, o stare de dispozitie pozitiva, care apare in excitatia maniacala. Emotiile puternice se reflecta patologic prin panica, extaz. Se vorbeste de o labilitate emotionala, cu treceri repezi de la ras la plans, ca in dementa ar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Psihiatria

Tulburarile dispozitiei pot fi negative - depresiunea psihica intalnita in melancolie, unde are intensitatea unei dureri morale; dispozitia poate fi exagerat crescuta - euforia, o stare de dispozitie pozitiva, care apare in excitatia maniacala. Emotiile puternice se reflecta patologic prin panica, extaz. Se vorbeste de o labilitate emotionala, cu treceri repezi de la ras la plans, ca in dementa arterosclerotica: rasul sau plansul nemotivate se intalnesc in schizofrenie. Anxietatea este o stare de asteptare dureroasa.

Sentimentele se pot modifica in bolile psihice, mai ales in schizofrenie, unde se intalnescs inversiunea sentimentelor (ura pentru parinti, copiii, frati, surori), dragoste pentru persoane necunoscute sau fictive; ambivalenta afectiva, care cuprinde in acelasi timp sentimente de dragoste si ura pentru aceeasi persoana; indiferentismul, care include lipsa oricarui sentiment. Tot in schizofrenie se intalneste afectivitatea paradoxala, manifestandu-se prin raspunsuri emotionale pozitive de veselie, placere, la traume psihice negative (moarte, boala) si emotii negative (plans) la auzirea unei vesti pozitive.

Tulburarile de activitate. Activitatea supusa vointei se exprima normal prin executarea dinamica a unui plan anterior stabilit, cu un scop util.
Hiperbulia este o activitate multipla, neconcordanta, nedusa la bun sfarsit, fara randament. Se intalneste in excitatia maniacala.
Abulia este lipsa oricarei activitati, ca in melancolia stuporoasa, dementa, oligofre-niile grave.Catatonia consta in pastrarea indelungata a unei pozitii incomode (intr-un picior, cu o mana ridicata in sus), ca in schizofrenia catatonica, sau repetarea unor gesturi, cuvinte, reprezentand sterotipiile.

Catalepsia sau flexibilitatea ceroasa consta in posibilitatea de a pastra o atitudine a corpului, a membrelor, impusa. Se intalneste tot in schizofrenia catatonica.Negativismul este refuzul de a indeplini solicitari impuse. Negativismul motor, alimentar, verbal sau sfincterian se intalneste in schizofrenie.
Impulsiunile, ca piromania (necesitatea imperioasa de a da foc), intalnita la psihastenie, cleptomania (necesitatea de a-si insusi lucruri straine), mitomania (necesitatea imperioasa de a spune minciuni) din psihopatie si raptusurile din melancolie sunt activitati iesite de sub controlul vointei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.