Psalmul 101

1x punct

categorie: Religie

nota: 9.83

nivel: Liceu

Psalmul 101 este conceput sub forma unui dialog cu Dumnezeu, dar nu pe un ton solemn ci pe unul firesc, prietenesc. Divinitatea este rugata sa-si plece auzul spre incercarile vietii traite de psalmist, care simte poverile asupra spiritului sau. Poetul este coplesit de efemeritatea vietii, de zilele care trec risipindu-se precum "fumul", de increderea daruita inainte de forta tineretii, de batranet[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Psalmul 101

Psalmul 101 este conceput sub forma unui dialog cu Dumnezeu, dar nu pe un ton solemn ci pe unul firesc, prietenesc. Divinitatea este rugata sa-si plece auzul spre incercarile vietii traite de psalmist, care simte poverile asupra spiritului sau. Poetul este coplesit de efemeritatea vietii, de zilele care trec risipindu-se precum "fumul", de increderea daruita inainte de forta tineretii, de batranetea ce-i transforma oasele "in scrum", de necazurile care i-au "secat" inima precum fierul coasei taie firul de iarba.

Suspinurile si tristetea l-au epuizat, lipindu-i pielea de oase, in timp ce singuratatea ii napadeste inima, iar umbrele trecutului il fac sa imbratiseze culmile efemeritatii.
Autorul percepe aceasta relatie, dintre el si divinitate asemeni uneia parinteasca, in care poate sa ceara tatalui, cu incredere, tot ceea ce doreste. Astfel, observam ca in prima parte a Psalmului se defineste relatia de tata si fiu, prin cererile poetului de a-si intoarce fata spre el, de a-i asculta durerile inimii, in rugaciunile pe care de multa vreme le aduce in fata Sa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.