Proza umoristica pentru profesori

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.54

nivel: Liceu

- Si piere cu ce scoate din gura. Trebuia sa am mare grija ce vorbesc.
- De multe ori limba taie mai mult decat sabia. Dar copiii cum mai sunt? Pe vremea mea erau tare respectuosi. Cei de acum sunt respectati si se respecta. Nu mai pot fi nici macar certati, ca sa nu fie lezati moral.Copilul nepedepsit ramane neprocopsit. Am auzit ca a fost mare scandal, asta-vara, cu un examen. Examenul de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proza umoristica pentru profesori

- Si piere cu ce scoate din gura. Trebuia sa am mare grija ce vorbesc.
- De multe ori limba taie mai mult decat sabia. Dar copiii cum mai sunt? Pe vremea mea erau tare respectuosi. Cei de acum sunt respectati si se respecta. Nu mai pot fi nici macar certati, ca sa nu fie lezati moral.Copilul nepedepsit ramane neprocopsit. Am auzit ca a fost mare scandal, asta-vara, cu un examen. Examenul de bacalaureat, asa se numeste. Lasa, ca nu l-au luat nici altii si au ajuns acum sa faca pe lupii moralisti!

- Vezi barna din ochiul tau si nu vorbi p-alt de rau! Dar si profesorii am auzit ca nu s-au lasat mai prejos la examenele lor.
- La examenele de titularizare, vrei sa spui? Pai daca acum ies profesori pe banda rulanta. Nu tu ore de asistenta, nu tu practica pedagogica. Si ne mai miram ce elevi formeaza?- Cu ce dascal lacuiesti, asa carte-alcatuiesti.- Iar dascalii cu vocatie sunt prea ocupati ca sa mai fie. preocupati. Au avut grija cei de sus sa-i ingroape in hartii, sa nu aiba mintea odihnita. Alearga dupa puncte pentru dosar, mai ceva ca soldatul acela grec, la Marathon. Candva se spunea ca scoala e cetatea stiintei.

- Stiintele sunt usi, iar cheile lor sunt cercetarile.
- Usile astea scartaie rau, de o vreme, dar nu se aude scartaitul pana unde trebuie.- Omul vrednic se face luntre si punte.
- M-am facut si eu luntre si punte. Sa pot supravietui, mi-am mai luat un job. - Nevoia invata pe om.- Am lucrat ca ajutor de ospatar, intr-un club de noapte, unde se pregateau elevii de liceu pentru scoala. vietii. Nu era bine, dar trebuia sa strang bani de incalzire.
- Nici unele nu sunt rele, daca te deprinzi cu ele.

- Daca stiam ca mor de infarct, nu ma mai temeam ca voi muri de frig, la iarna. Alti colegi mai norocosi au gasit elevi pe care sa-i mediteze, contra cost. Norocul meu ca n-am fost niciodata norocos, ca ar fi trebuit sa platesc un impozit. Si cand te gandesti ca este unul, la Hamangia, caruia nu i-a mai cerut nimeni impozit. Si mediteaza de mii de ani.

Luandu-se cu vorba, domnul Ghinionescu nici nu baga de seama ca Anton Pann disparuse. Abia cand auzi pe cineva strigandu-l, observa ca nu mai era pe aleea strajuita de salcami. Privi in jur si banui ca este pe patul unui spital. Glasul asistentei medicale ii confirma banuiala:
- A fost o operatie grea, dar a reusit. Aveti un vizitator.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.