Protocol de prevenire a infectiilor nosocomiale in sectia de chirurgie oncologica

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.98

nivel: Facultate

Separarea personalului sanitar mediu, auxiliar de ingrijire pe compartimente septice si aseptice in toate turele.In cazul in care necesitatile serviciului, garzi, urgente, impun medicului de a trece de la un sector septic la unui aseptic, acesta are obligatia de a-si spala si dezinfecta mainile si de a schimba echipamentul de protectie. Interzicerea circulatiei personalului de la sectiile septice [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Protocol de prevenire a infectiilor nosocomiale in sectia de chirurgie oncologica

Separarea personalului sanitar mediu, auxiliar de ingrijire pe compartimente septice si aseptice in toate turele.In cazul in care necesitatile serviciului, garzi, urgente, impun medicului de a trece de la un sector septic la unui aseptic, acesta are obligatia de a-si spala si dezinfecta mainile si de a schimba echipamentul de protectie. Interzicerea circulatiei personalului de la sectiile septice la cele aseptice si invers, cu exceptia medicilor.

Interzicerea accesului in salile de operatie si salile de nastere a personalului care nu face parte din echipa de interventie, cu exceptia persoanelor cu drept de control stabilite prin norme. Acestea pot intra in sala odata cu echipa sau intre interventii, dar nu in timpul interventiilor Interzicerea accesului altui personal decat cel destinat pentru lucru in locurile respective in blocul alimentar, laboratorul de solutii perfuzabile si in statiile de sterilizare.

Portul echipamentului de protectie prevazut de normele MS, pe tot timpul prestatiei in unitate, de catre personalul medico-sanitar cat si de persoanele care presteaza o activitate ocazionala sau dirijata (elevi, studenti, personal de intretinere). Portul obligatoriu al echipamentului pentru interventii chirurgicale de catre personalul care lucreaza in interventii in salile de operatii si de nasteri.
Schimbarea obligatorie a echipamentului de catre personalul dare lucreaza in sectii de boli contagioase si sectii cu compartimente septice la iesirea din salonul respectiv.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.