Protocoale bazate pe confirmare si retransmisie

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Liceu

In orice caz, tratarea celor trei niveluri ca procese separate face abordarea problemelor mai clara din punct de vedere conceptual si, in plus, serveste la evidentierea independentei nivelurilor arhitecturii retelei.O ipoteza esentiala este aceea ca masina (calculatorul) A vrea sa transmita un sir lung de date catre masina B, utilizand un serviciu fiabil, bazat pe conexiune (mai tarziu se v[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Protocoale bazate pe confirmare si retransmisie

In orice caz, tratarea celor trei niveluri ca procese separate face abordarea problemelor mai clara din punct de vedere conceptual si, in plus, serveste la evidentierea independentei nivelurilor arhitecturii retelei.O ipoteza esentiala este aceea ca masina (calculatorul) A vrea sa transmita un sir lung de date catre masina B, utilizand un serviciu fiabil, bazat pe conexiune (mai tarziu se va considera si cazul cand B vrea sa transmita si el, simultan, catre A). Se presupune ca A poseda o rezerva infinita de date de transmis, deci ca nu se afla nici o data in situatia de a astepta pregatirea datelor pentru transmisie;

cand DLC de la A asteapta date, nivelul sau de retea este intotdeauna pregatit sa i le furnizeze (si aceasta restrictie va fi inlaturata ulterior). Din punct de vedere al DLC, pachetul ce vine de la nivelul de retea, prin interfata dintre ele, constituie date pure, fiecare bit al acestuia trebuind sa fie livrat nivelului de retea al destinatarului. Faptul ca nivelul de retea al destinatarului poate interpreta o parte a pachetului drept antet nu il intereseaza pe DLC.

Pachetul de la nivelul de retea, ajuns la DLC, este incapsulat cu un antet si un marcaj terminal (ce contin informatiile de control) si apoi transmis la DLC al partenerului (prin intermediul nivelului fizic si al liniei). Daca blocul (cadrul) astfel obtinut ajunge fara erori la destinatar, DLC de aici verifica si utilizeaza informatiile de control (din antet) si, daca totul este in ordine, datele din cadru (adica pachetul) sunt trecute nivelului de retea.

In nici un caz nu se paseaza nivelului de retea antetul cadrului (sau vreo parte din el). In acest fel, protocoalele nivelurilor de retea si de legatura de date devin complet separate. Aceasta permite, pe de o parte, independenta nivelului de retea fata de solutia de implementare a nivelului DLC (schimbarea unuia din ele nu implica schimbarea celuilalt, atata timp cat schimbarea nu incalca regulile de colaborare stabilite) si, pe de alta parte, simplificarea substantiala a proiectarii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.