Proteine

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.90

nivel: Liceu

Proteinele sunt alcatuite din molecule de aminoacizi, care inhiba in secvente diferite, pentru aproduce extraordinara varietate de proteine, ce se intalnesc in natura. Organismul uman nu poate fabrica toti aminoacizii si, deoarece este esential ca si ei sa fie obtinuti din hrana, acesti sunt consumati ca aminoacizi esentiali, ceea ce nu inseamna ca sunt mai valorosi decit ceilalti. Aminoacizii p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proteine

Proteinele sunt alcatuite din molecule de aminoacizi, care inhiba in secvente diferite, pentru aproduce extraordinara varietate de proteine, ce se intalnesc in natura. Organismul uman nu poate fabrica toti aminoacizii si, deoarece este esential ca si ei sa fie obtinuti din hrana, acesti sunt consumati ca aminoacizi esentiali, ceea ce nu inseamna ca sunt mai valorosi decit ceilalti. Aminoacizii produsi de organism se numesc neesentiali.

Aminoacizii esentiali: izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul, valina si histidina.
Aminiacizii neesentiali: glicina, acidul glutanic, arginina, acidul aspartic, prolina, alanina, serina, tirozina, cisteina, asparagina si glutamina.Proteinele umane sunt alcatuite din sute de aminoacizi, unele chiar din peste o mie. Organismul uman contine aproximativ 50.000 de proteine diferite si in fiecare celula se gasesc 4000 - 5000 de proteine, cu cele mai variate functii.

Furnizorul principal de proteine sunt plantele, de aceea proteinele de origine vegetala se numesc primare si cele de origine animala se numesc secundare. Proteinele de origine animala pentru a putea fii atacate de enzime necesita o cantitate mai mare de aciditate. Astfel albusul de ou are nevoie de un pH de 1.5, care e mult mai acid decat valoare optima pentru enzima. Proteinele animale necesita o sedere mai mare in stomac, ceea ce da senzatia mai prelungita de satietate, dar fara vreun avantaj nutritiv.

S-a constatat de foarte mult timp ca proteinele de origine animala nu sunt cele care ne aduc beneficiile cele mai importante, ci cele vegetale. Mitul ca cineva care vrea sa aiba muschi trebuie sa manance carne a fost denuntat din 1913.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.