Protectie catodica aplicata conductelor subterane din otel

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.77

nivel: Facultate

Potentialul anozilor galvanici masurat fata de electrodul Cu/CuSO4 este cuprins intre -1100 si -1700 mV, in functie de material. Materialul, constructia, numarul si amplasamentul anozilor trebuie sa asigure potentialul de -850 mV in conducta sau in structura protejata. Rezistivitatea solului in care se amplaseaza anozii se masoara si trebuie sa fie pentru anozii galvanici din zinc sub 20 Ω.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Protectie catodica aplicata conductelor subterane din otel

Potentialul anozilor galvanici masurat fata de electrodul Cu/CuSO4 este cuprins intre -1100 si -1700 mV, in functie de material. Materialul, constructia, numarul si amplasamentul anozilor trebuie sa asigure potentialul de -850 mV in conducta sau in structura protejata. Rezistivitatea solului in care se amplaseaza anozii se masoara si trebuie sa fie pentru anozii galvanici din zinc sub 20 Ω.m si pentru anozii din magneziu, sub 60 Ω.m. Rezistenta de dispersie a grupului de anozi galvanici trebuie sa fi de max. 10 Ω.

Transformatorul electric al ambelor tipuri de statii de protectie catodica este prevazut pe secundar cu mai multe prize de tensiune pentru alimentarea redresorului. Protectia transformatorului este asigurata prin sigurante lente sau inerte si de un dispozitiv de protectie la supratensiuni. Redresorul statiei de protectie catodica este alimentat de la transformatorul coborator de tensiune.Tensiunea curentului continuu la bornele de iesire din blocul redresor are valori cuprinse intre 50 o 80 Vcc.

Cerintele de securitate ale redresorului statiei de protectie catodica sunt precizate standardele in vigoare. Borna negativa (-) a redresorului este legata direct la suprafata metalica a conductei de protejat, iar borna pozitiva (+) la priza anodica. Aparatura de masurare si reglare a potentialului conductei se afla pe panoul rabatabil al cabinei si este specifica tipului statiei de protectie catodica, cu reglare manuala sau cu reglare automata.

Toata aparatura mentionata se monteaza intr-o cabina metalica, protejata impotriva coroziunii prin vopsire, iar pe usa acesteia trebuie sa fie montat un sistem de blocare cu incuietoare. Intrarile si iesirile cablurilor se recomanda a fi plasate la partea inferioara a cabinei si sa fie prevazute cu presetupe electroizolante.
Pe interiorul usii exterioare se recomanda a fi lipita schema bloc a statiei de protectie catodica.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.