Protectia mediului inconjurator sursa de noi locuri de munca

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.90

nivel: Facultate

Asemanator primului principiu dezvaluit anterior, principiul ecodezvoltarii scoate in evidenta suprematia mentinerii si ameliorarii calitatii mediului asupra cresterii economice cantitative, asigurarii conditiilor de viata si sanatate fata de satisfacerea excesiva a necesitatilor actuale ale productiilor industriale.Comparativ cu primul principiu, in centrul atentiei se afla omul in relatiile sal[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Protectia mediului inconjurator sursa de noi locuri de munca

Asemanator primului principiu dezvaluit anterior, principiul ecodezvoltarii scoate in evidenta suprematia mentinerii si ameliorarii calitatii mediului asupra cresterii economice cantitative, asigurarii conditiilor de viata si sanatate fata de satisfacerea excesiva a necesitatilor actuale ale productiilor industriale.Comparativ cu primul principiu, in centrul atentiei se afla omul in relatiile sale cu mediul ambiant si armonizarea acestor relatii in viitorul imediat. Principiul ecodezvoltarii cere implementarea obiectivelor dezvoltarii durabile in toate regiunile si statele lumii, la diverse nivele ierarhice spatiale.

Similar principiului socializarii naturii, principiul ecodezvoltarii prevede echitatea sociala la utilizarea bunurilor naturale disponibile, participarea, in egala masura, a populatiei la valorificarea si insusirea bunurilor de mediu de importanta planetara.
Simultan, ecodezvoltarii ii revine rolul primordial in integrarea sistemului gestiunii umane (biosociale), in conformitate cu cerintele de mediu, sanatatii populatiei si utilizarii echitabile a bunurilor naturale. Un alt imperativ specific al ecodezvoltarii este elaborarea si implementarea mecanismului de conservare si ameliorare a cadrului natural existent pentru utilizarea lui, in aceeasi masura, de catre generatiile viitoare.

Principiul "beneficiarul plateste". Implementarea principiului "beneficiarul plateste" constituie una din garantiile de baza in tranzitia la economia de piata, care impune utilizarea contra plata a tuturor bunurilor de mediu, incluse direct sau indirect in circuitul economic. In acest caz, fiecare beneficiar al acestor resurse este nevoit sa ofere o anumita plata, care reflecta valoarea bunului natural folosit, in functie de tipurile si volumul de utilizare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.