Protectia mediului in Romania

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

La ultimul raport privind stadiul de pregatire al tarii noastre pentru aderarea la Uniunea Europeana (26 septembrie 2006) au fost scoase in evidenta o serie de progrese semnificative in privinta capacitatii administrative de protectie a mediului si a organizarii profesionale in domeniu. Raportul subliniaza insa necesitatea consolidarii in continuare a rolului consultativ al Ministerului si al Agen[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Protectia mediului in Romania

La ultimul raport privind stadiul de pregatire al tarii noastre pentru aderarea la Uniunea Europeana (26 septembrie 2006) au fost scoase in evidenta o serie de progrese semnificative in privinta capacitatii administrative de protectie a mediului si a organizarii profesionale in domeniu. Raportul subliniaza insa necesitatea consolidarii in continuare a rolului consultativ al Ministerului si al Agentiei Nationale de Mediu fata de agentiile locale si regionale.

In domeniul managementului deseurilor a fost finalizata transpunerea acquis-ului. A fost intarita capacitatea administrativa, nivelul regional fiind in prezent mai bine pregatit mai bine pentru a implementa acquis-ul comunitar in domeniul deseurilor. S-au elaborat proiectele Planurior Regionale de Management a Deseurilor si s-au luat o serie de alte masuri importante in directia implementarii directivelor privind depozitele de deseuri, deseurile din ambalaje si cele provenind echipamentele electrice si electronice.
Totusi mai este necesara imbunatatirea functiilor de asistenta si consultanta la nivel national.

In privinta managementului apei si a urmaririi calitatii acesteia, raportul arata ca a fost finalizat procesul de transpunere a acquis-ului comunitar.O serie de masuri importante de implementare au fost luate in privinta identificarii zonelor de capturare a apei potabile si a elaborarii unui nou registru al sistemelor de colectare si de tratare a apei menajere.
Au fost continuate investitiile in infrastructura, fiind elaborata si o noua strategie financiara.

In domeniul poluarii industriale au fost inregistrate progrese in procesul de emitere a permiselor integrate pentru instalatiile care fac obiectul Directivei privind Prevenirea si Controlul Integrat al Poluarii. Au fost deja emise permise pentru circa 1/3 din totalul instalatiilor care necesita permise (totalul fiind de circa 600).
Pentru circa 80% din cele ramase exista deja documentatii depuse si care sunt in curs de analizare, restul instalatiilor fiind in faza de pregatire finala a solicitarilor.
In afara celor consemnate in raport, se poate spune ca autoritatea centrala de protectia mediului are in vedere ca in permanenta sa se urmareasca obiectivele:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.