Protectia consumatorului la magazinul SC Daniel SRL

3x puncte

categorie: Economie

nota: 4.16

nivel: Liceu

- Consumatorii sunt informati in mod corect si complet asupra caracteristicilor esentiale ale produselor si serviciilor oferite, astfel incat sa aibe posibilitatea de a face o alegere rationala, in conformitate cu interesele lor.

- In cazul in care produsele sau serviciile achizitionate de client se defecteaza pe perioada termenului de garantie, angajatii firmei au obligatia fata [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Protectia consumatorului la magazinul SC Daniel SRL

- Consumatorii sunt informati in mod corect si complet asupra caracteristicilor esentiale ale produselor si serviciilor oferite, astfel incat sa aibe posibilitatea de a face o alegere rationala, in conformitate cu interesele lor.

- In cazul in care produsele sau serviciile achizitionate de client se defecteaza pe perioada termenului de garantie, angajatii firmei au obligatia fata de client să asigure și să suporte toate cheltuielile pentru punerea în funcțiune, întreținerea, repararea sau înlocuirea acestora, precum și cheltuielile de manipulare, diagnosticare, expertizare, montare, ambalare și transport aferente.

- La achizitionarea unui produs nou de catre clienti, angajatii firmei sc Daniel srl, demonstreaza acestora modul de utilizare si functionalitate al produselor/serviciilor .

- Angajatii firmei Daniel srl isi sfatuiesc clientii, ca dupa achizitionarea unui produs sau serviciu, constata ca este necorespunzator din punct de vedere calitativ, sunt sfatuiti sa nu mai foloseasca produsul si sa actioneze imediat pentru rezolvarea nemultumirii.

- Produsele firmei sunt pastrate in depozit pe paleti si suporti speciali din lemn, depozitul fiind aerisit si ventilat cu o temperature optima de pastrare.

- In cazul in care in magazin exista produse cu instrumente de utilizare sau piese componente lipsa, comerciantul retrage produsul si nu il mai comercializeaza.

- In sala de vanzare produsele electrocasnice sunt etichetate cu elementele de informare inscrise in limba romana, indiferent de tara de origine a produsului sau serviciului, sau dupa caz, inscrise pe produs sau ambalajul de vanzare si in cartea tehnica, instructiunile de utilizare ce insotesc produsul in functie de natura acestuia.

- Etichetele contin urmatoarele elemente informative: denumirea produsului, marca producatorului, pret, cantitate, termen de garantie si dupa caz pincipalele caracteristici tehnice si calitative, contradictii si mod de utilizare, manipulare, transport si pastrare.

- Certificatul de garantie este predat consumatorului(client), cu mentiunile dupa caz, numarul certificatului de conformitate, semnat si stampilat de catre producator si vanzator. Certificatul de garantie precizeaza elementele de identificare ale produsului, durata medie de utilizare, termenul de garantie, modalitatea de asigurare a garantiei(intretinere, reparatii, inlocuire), inclusiv denumirea si adresa unitatii specializate cu care exista incheiat contractul de service, precum si rubrici pentru evidenta activitatilor de service incheiate, prestate asupra produsului respectiv.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.