Protectia atmosferei in dreptul inernational

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.77

nivel: Facultate

Poluarea atmosferica a aparut odata cu dezvoltarea industriala, dar a luat o amploare deosebita in ultimile decenii. Asa cum arata un autor industrializarea masiva duce la partunderea in atmosfera a unor cantitati tot mai mari de metale toxice: mercur, plumb, nichel, cadmiu. Din aer, ploaia si zapada aduc aceste metale pe sol, unde se acumuleaza. Poluarea aerului cu oxizi de sulf prezinta riscur[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Protectia atmosferei in dreptul inernational

Poluarea atmosferica a aparut odata cu dezvoltarea industriala, dar a luat o amploare deosebita in ultimile decenii. Asa cum arata un autor industrializarea masiva duce la partunderea in atmosfera a unor cantitati tot mai mari de metale toxice: mercur, plumb, nichel, cadmiu. Din aer, ploaia si zapada aduc aceste metale pe sol, unde se acumuleaza. Poluarea aerului cu oxizi de sulf prezinta riscuri asemenatoare. Acei poluanti care nu-si termina cursa in sol ajung pana la urma sa se depuna in oceane.

O problema deosebita o reprezinta distrugerea stratului de ozon care determina distrugerea lenta a sanatatii umane, prin cresterea numarului cazurilor de cancer al pielii si cataracte oculare, afectand de asemenea in mod serios productia agricola si planctonul oceanelor. Ploile acide, cauzate de arderea minereurilor, carbunilor si petrolului, determina distrugerea padurilor, plantelor, recoltelor de fructe .

Grave efecte asupra vietii umane o are si smogul, amestec de diversi poluanti si vapori de apa. Smogul este de doua feluri: londonezsau reducator si californian sau oxidant. In anul 1952 smogul londonez a durat 4 zile determinand decesul a cca 10.000 de persoane. Ca urmare s-a adoptat o legislatie foarte severa, toate unitatile fiind obligate sa-si purifice emisiile sau sa-si inchida portile, iar incalzitul cu carbune a fost lichidat .

In concluzie, poluarea atmosferei are consecinte deosebit de grave, producand uneori mari pierderi materiale si de vieti omenesti, in primul rand pentru ca repartitia substantelor nocive in atmosfera este extrem de inegala, in al doilea rand deoarece poluantii sunt transportati departe de surse si se depun in cele din urma, pe sol si in ape iar in al treilea rand deoarece unele substante straine ajunse in atmosfera sunt deosebit de nocive chiar in cantitati foarte mici .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.