Propuneri privind strategia de restructurare la o societate comerciala

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Prin strategia de restructurare ar trebui sa se urmareasca Asi ameliorarea managementului intreprinderii, uAsurandu-se pe acesta baza privatizarea ulterioara a intreprinderii.Principalul obstacol in adoptarea cu succes a strategiei de restructurare la nivelul S.C. "IOR" S.A. il constituie faptul ca intreprinderea face parte din categoria "intreprinderilor strategice", adica acele intreprinderi ca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Propuneri privind strategia de restructurare la o societate comerciala

Prin strategia de restructurare ar trebui sa se urmareasca Asi ameliorarea managementului intreprinderii, uAsurandu-se pe acesta baza privatizarea ulterioara a intreprinderii.Principalul obstacol in adoptarea cu succes a strategiei de restructurare la nivelul S.C. "IOR" S.A. il constituie faptul ca intreprinderea face parte din categoria "intreprinderilor strategice", adica acele intreprinderi care lucreaza pentru M.Ap.N. Asi M.I.

DeAsi producyia speciala a intreprinderii s-a redus foarte mult, mari spayii productive Asi de depozitare sunt blocate. In eventualitatea privatizarii problema se dovedeAste destul de dificila, deoarece statul doreAste sa pastreze un pachet considerabil de acyiuni - putand astfel sa pastreze puterea de decizie in aceasta direcyie, a producyiei speciale pentru armata.Deci in primul rand, se impune clarificarea acestei situayii, situayie care reprezinta un aspect negativ in activitatea desfaAsurata de intreprindere in special datorita faptului ca statul nu contribuie cu fonduri financiare necesare intreprinderii pentru acoperirea cheltuielilor cu spayiile imobilizate de catre armata, iar un prim pas in cadrul strategiei de restructurare il reprezinta eliminarea pierderilor nejustificate.

Pentru a-Asi demonstra viabilitatea, strategia de restructurare va avea ca punct de referinya stabilirea unor obiective reale, mobilizatoare, stimulative. Ele trebuie sa alcatuiasca un sistem categorial ce coboara pana la nivelul postului, respectiv pana la obiectivele individuale.
Intreprinderea ca sistem este alcatuita dintr-un numar mare de elemente: resurse umane, resurse materiale (utilaje, materii prime, materiale), resurse financiare, intre care exista o serie de relayii Asi legaturi, conexiuni cauzale sau funcyionale, iar prin conexiunile cu alte unitayi economice Asi administrative influenyeaza Asi este influenyata la randul sau prin intrarile Asi ieAsirile in Asi din sistem.

Deci, in aceasta situayie strategia de restructurare trebuie sa cuprinda nu numai masuri cu privire la anularea datoriilor Asi retehnologizare, ci un ansamblu de masuri bine fundamentate referitoare la sistemul global al intreprinderii in condiyiile tranziyiei la economia de piaya.Masurile de restructurare care se impun sunt structurate pe baza recomandarilor care contureaza soluyii de principiu, strict corelate cu cauzele generatoare de disfuncyionalitayi Asi puncte forte, urmand atenuarea sau eliminarea celor care provoaca puncte slabe Asi extinderea Asi generalizarea acelora care stau la originea abaterilor pozitive.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.