Propunere pentru un model de management al instantelor din Slovenia

1x punct

categorie: Management

nota: 9.63

nivel: Facultate

Am formulat aceasta propunere de model de management si de organizare care include un set de alternative si decizii pe baza experientei noastre si a informatiilor stranse la nivelul instantei districtuale Koper si al Curtii Supreme. Alegerile formulate in cadrul modelului propus sunt rezultatul cunostintelor noastre generale si al experientei cu organizatiile si cu managementul, mai precis cu sist[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Propunere pentru un model de management al instantelor din Slovenia

Am formulat aceasta propunere de model de management si de organizare care include un set de alternative si decizii pe baza experientei noastre si a informatiilor stranse la nivelul instantei districtuale Koper si al Curtii Supreme. Alegerile formulate in cadrul modelului propus sunt rezultatul cunostintelor noastre generale si al experientei cu organizatiile si cu managementul, mai precis cu sistemul judiciar olandez si cu sistemul judiciar sloven in decursul celor optsprezece luni ale proiectului Matra.

1.1 Scopul acestei propuneri
Scopul modelului propus este sa sporeasca eficacitatea, eficienta si calitatea instantelor slovene.Din experienta noastra, un model de management pentru instante nu poate functiona in vid, deoarece reprezinta o parte a structurii organizationale ca intreg. O intrebare atat de complexa cum este managementul unei intregi organizatii judiciare nu are un raspuns simplu sau unic.

In general, structura de management si de organizare trebuie sa respecte anumite principii generale de organizare, care vor fi elaborate in cadrul acestei propuneri de model de management. Selectarea si implementarea oricarei propuneri de management si de organizare a sistemului judiciar necesita o discutie largita si detaliata la care sa participe toate partile implicate.

Acordurile si dezacordurile acestora servesc la slefuirea propunerii si ofera sprijinul pentru cel mai bun compromis posibil. Acest proces de dezbatere si de cantarire a avantajelor si a dezavantajelor conduce, eventual, la un model de management real care sa functioneze.Din acest motiv, nu se doreste ca propunerea noastra sa reprezinte ultimul cuvant cu privire la structurarea managementului si a organizarii sistemului de justitie din Slovenia. Daca depunem toate eforturile pentru a ajunge la o solutie unica slovena a acestei probleme de management si de organizare, scopul propunerii poate, cel mult, sa fie o invitatie la dezbateri ulterioare, la care sa participe toate partile implicate.

1.2 Alegerile: care sunt acestea?
Este evident ca sistemul de justitie din Slovenia are nevoie de schimbare in mai multe domenii. Una dintre nevoile cele mai presante este abordarea unei perspective profesioniste privind managementul organizatiei sistemului judiciar.

Principalul motiv se datoreaza imposibilitatii sistemului judiciar, in circumstantele actuale, de a delega responsabilitati si de a solutiona dosarele existente intr-un interval de timp care sa fie considerat, in general, rezonabil. Aceasta necesitate pentru schimbare si pentru management profesionist poate fi tradusa in doua ambitii principale: ambitia de a lucra eficient, si ambitia de a lucra efectiv.

Sa lucrezi eficace inseamna sa faci lucrurile care trebuie.
Intrebarea este, de exemplu, facem lucrurile care trebuie facute daca instanta de apel trimite dosarul inapoi la instanta districtuala de mai multe ori la rand, in loc sa solutioneze speta la nivel de apel sau daca cheltuim o mare parte din bugetul instantei districtuale pe asistenta juridica ex officio?
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.