Proprietatile marfurilor

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.83

nivel: Facultate

Patrunderea agresiva a elementelor tehnice in toate aspectele vietii prilejuieste atat avantaje, cat si motive de ingrijorare si disconfort generate de consumul exagerat de tehnica. Efectele nedorite sunt generate de cunoasterea defectuoasa sau necunoasterea tehnicii care alcatuieste universul cotidian al omului modern. Se poate considera cu deplin temei ca intre lumea oamenilor si lumea tehnic[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proprietatile marfurilor

Patrunderea agresiva a elementelor tehnice in toate aspectele vietii prilejuieste atat avantaje, cat si motive de ingrijorare si disconfort generate de consumul exagerat de tehnica. Efectele nedorite sunt generate de cunoasterea defectuoasa sau necunoasterea tehnicii care alcatuieste universul cotidian al omului modern. Se poate considera cu deplin temei ca intre lumea oamenilor si lumea tehnicii create de om pentru imbunatatirea conditiilor de viata se dezvolta un conflict care nu poate fi depasit decat printr-o reasezare de raporturi si o reconsiderare a nevoii de educatie tehnica perpetua la toate nivelurile sociale.

- Specialistii din domeniul marfurilor si comertului in general constituie factori notorii de armonizare a relatiilor om-tehnica printr-o judicioasa activitate de informare si educare a cumparatorilor si, respectiv, de colaborare cu producatorii in directia umanizarii maxime a elementelor tehnice care compun o buna parte a ofertei contemporane. Proprietatile majore (critice) influenteaza in mare masura functia dominanta a bunului comerciabil, lipsa ori diminuarea lor antrenand suprimarea ori scaderea utilitatii reale a produsului (de exemplu, prospetimea - la preparatele culinare,

netezimea talpii - la fiarele de calcat, etanseitatea imbinarilor - la articolele pneumatice pentru plaja, veridicitatea - la informatii etc). Proprietatile importante sunt mai numeroase, ponderea importantei lor fiind relativ apropiata de ponderea frecventei. Proprietatile minore au o pondere a frecventei superioara ponderii importantei, ele influentand exclusiv utilitatea variabila a marfii. Proprietatile organoleptice sau senzoriale sunt proprietati care reprezinta expresia reactiei senzoriale specific umane fata de proprietatile intrinseci ale marfii.

Evaluarea lor presupune experienta acumulata in sisteme personale de valorizare, alcatuite din multimea informatiilor insusite prin excitarea simturilor (fondul informational biologic) si multimea informatiilor dobandite prin invatare (fondul informational - cultural). Cele doua grupuri de informatii se organizeaza in perechi elementare, fiecarei informatii biologice atasandu-i-se una culturala, respectiv o semnificatie. Subiectivismul specific proprietatilor senzoriale este generat de lipsa de unitate a receptivitatii senzoriale ca si a fondului informational - cultural al indivizilor umani.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.