Proprietatea intelectuala

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Divulgarea inventiei nu este luata in considerare in cazul in care emana de la inventator sau succesorul sau in drepturi si s-a produs in intervalul de 12 luni care a precedat inregistrarea cererii de brevet de inventie sau a prioritatii recunoscute. O inventie este considerata ca implicand o activitate inventiva daca, pentru o persoana de specialitate in acel domeniu, ea nu rezulta in mod evident[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proprietatea intelectuala

Divulgarea inventiei nu este luata in considerare in cazul in care emana de la inventator sau succesorul sau in drepturi si s-a produs in intervalul de 12 luni care a precedat inregistrarea cererii de brevet de inventie sau a prioritatii recunoscute. O inventie este considerata ca implicand o activitate inventiva daca, pentru o persoana de specialitate in acel domeniu, ea nu rezulta in mod evident din cunostintele cuprinse in stadiul tehnicii.

O inventie este susceptibila de aplicare industriala daca obiectul ei poate fi folosit cel putin intr-un domeniu de activitate din industrie, din agricultura sau din orice alta activitate si poate fi reprodus cu aceleasi caracteristici ori de cite ori este necesar. Soiurile de plante, hibrizii sau rasele de animale, ce fac obiectul unei inventii, trebuie sa-si mentina omogenitatea si stabilitatea caracterelor relevante dupa inmultiri repetate, la incheierea fiecarui ciclu de reproducere si trebuie sa nu fi fost comercializata sau oferita spre vanzare.

Nu sunt brevetabile inventiile contrare ordinii publice si bunelor moravuri. Nu sunt considerate inventii brevetabile: - ideile, - descoperirile, - teoriile stiintifice, - metodele matematice, - programele de calculator in sine, - solutiile cu caracter economic sau de organizare, - metodele de invatamint si instruire, - regulile de joc, - sistemele urbanistice, - planurile si metodele de sistematizare, - fenomenele fizice in sine, - retetele culinare, - realizarile cu caracter estetic. CATEGORII DE INVENTII BREVETABILE- brevetul de inventie poate fi acordat pentru orice inventie ce are ca obiect un produs nou sau un procedeu.

Produsul nou-este un corp determinat cu compozitie sau structura particulara ce il diferentiaza de alte corpuri. Procedeul este metoda ce conduce la obtinerea uni rezultat sau produs nou.
Clasificare inventii: 1) dupa stadiul tehnicii, inventiile pot fi: pionier(absolut noi) si obisnuite;2) dupa gradul de complexitate: -inventii simple, -inventii complexe; 3) in functie de subiectul inventiilor: -inventii libere (create de inventatori independenti); -inventii de serviciu(create de unul sau mai multi salariati);
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.