Promovarea si fidelizarea clientilor site-urilor de e-librarii

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.61

nivel: Facultate

Nu in ultimul rand trebuie avut in vedere si modul in care motoarele de cautare aranjeaza site-urile. Cheia este relevanta. Relevanta se obtine printr-un set de reguli numit algoritm.In primul rand, trebuie inteles care sunt cuvin 23523g612x tele cheie, cum vor gasi oamenii site-ul. Daca site-ul este despre carti, cuvintele cheie trebuie sa se incadreze in aceeasi categorie. Trebuie sa se tina sea[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Promovarea si fidelizarea clientilor site-urilor de e-librarii

Nu in ultimul rand trebuie avut in vedere si modul in care motoarele de cautare aranjeaza site-urile. Cheia este relevanta. Relevanta se obtine printr-un set de reguli numit algoritm.In primul rand, trebuie inteles care sunt cuvin 23523g612x tele cheie, cum vor gasi oamenii site-ul. Daca site-ul este despre carti, cuvintele cheie trebuie sa se incadreze in aceeasi categorie. Trebuie sa se tina seama de cat de des este folosit cuvantul cheie - "carte" sau "librarie" in context, daca exista in titlu, daca e listat in partea de sus a site-ului, daca este inclus in subsolul paginii etc.

Masuratoarea prin click-uri este un alt mod prin care se determina meritele de catre motoarele de cautare. Daca un site este pe pozitii de top si nimeni nu da click pe link-ul sau inseamna ca nu merita sa fie acolo. Sunt multi factori care determina locul in motoarele de cautare dar toate trebuie sa fie luate in considerare. Haideti sa facem urmatorul exercitiu: introducem in campul de mai jos numele produsului sau al serviciului pe care il cautam, de exemplu "librarie", dupa care actionam butonul "Google Search".

Motorul de cautare a inregistrat 55 de pagini cu 548 de rezultate. Ca si cumparatori, nu vom merge mai departe de a patra pagina din lista. Dintre aceste prime 40 de site-uri il vom alege pe acela care va avea titlul si descrierea cele mai sugestive, care ne vor convinge sa facem "click". Astfel, pe prima pagina a rezultatelor, google.ro afiseaza, intre primele 5 rezultate, in urmatoarea ordine:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.