Promovarea produselor

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.62

nivel: Facultate

Are rolul de a forma sau schimba atitudinea cumparatorilor fata de produs/serviciu sau fata de o idee, pana la inducerea dorintei de actiune. Experienta a demonstrat faptul ca reclama este utila mai ales in lansarea noilor produse/servicii/idei. Ea constituie instrumentul optim de familiarizare a publicului cu atributele obiectului introdus pe piata, de sensibilizare a potentialilor clienti prin b[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Promovarea produselor

Are rolul de a forma sau schimba atitudinea cumparatorilor fata de produs/serviciu sau fata de o idee, pana la inducerea dorintei de actiune. Experienta a demonstrat faptul ca reclama este utila mai ales in lansarea noilor produse/servicii/idei. Ea constituie instrumentul optim de familiarizare a publicului cu atributele obiectului introdus pe piata, de sensibilizare a potentialilor clienti prin beneficiile oferite, de stimulare a curiozitatii si dorintei oamenilor de a incerca ceva nou si de inhibare, prin garantii, marturii si demonstrasii ale fricii lor de schimbare.

3.Stimulentele de vanzare:In promovarea marfurilor sau serviciilor cunoscute, mai eficiente decat reclama sunt stimulentele de vanzare, adresate nu numai cumparatorilor, ci si intermediarilor (angrosisti, vanzatori). Este vorba aici de avantaje concrete, materiale, sub forma de reduceri de preturi,cupoane pentru achizitii ulterioare etc.
Spre deosebire de reclama, al carei efect se produce dupa o perioada de timp si consta in formarea si/sau intretinerea ori modificarea imaginii obiectului, stimulentele de vanzare au un efect imediat.
4. Relatiile publice

Rolul lor este de a influenta atitudinea consumatorilor prin crearea de imagine favorabila firmei sau produselor proprii. Acest obiectiv poate fi atins prin atragerea participarii si atentiei presei (simpozioane, vizitarea diverselor unitati ale firmei) si evenimente agreabile (preferabil si informative) pentru a crea simpatie, actionand la nivel emotional sau chiar subconstient (ceremonii aniversare, baluri, coktailuri, excursii). Strategia de marketing. Planul de marketing Planul de marketing consacrat in economia americana se bazeaza pe evaluarea situatiei.

Analiza permite identificarea problemelor de marketing si a oportunitatilor, pe baza carora se stabilesc obiectivele campaniei de promovare in termeni de volum de vanzari, profituri si/sau pozitie pe piata in raport cu concurenta. Pentru realizarea obiectivelor trebuie dezvoltata o strategie. O strategie clasica se refera la: Piete, in sens de categorii socio-demografice de clientela si de spatii geografice vizate. Exemplu......diferentierea produsului sau serviciului (individualizarea, specificitatea, marca sa), canalele de distributie;
Preturi;

cooperare intre facturii implicati in promovarea produsului (de la manageri si designeri pana la vanzatori).Toate aceste demersuri se finalizeaza cu un program de implementare, ce prevede esalonarea in timp a actiunilor preconizate, bugetul de marketing, modalitatile de analiza a efectelor campaniei si feedback-ul. Reclama este un mesaj platit de un sponsor, intermediat de mijloacele de comunicare in masa si creat in scopul influentarii consumatorilor. Reclama urmareste stimularea interesului sau schimbarea atitudinii fata de produs si inducerea dorintei de actiune.

Reclama nu este o simpla chestiune de inspiratie, ci rodul unei cercetari prealabile si al dezvoltarii sistematice de variante care se testeaza si se amelioreaza. Reclama urmareste: 1.Eficientizarea afacerii prin penetrarea pe mai multe piete si prin atragerea de noi clienti, sau/si prin dominarea firmelor concurente;
2.Profituri imediate prin stimularea vanzarilor si recuperarea banilor investiti in publicitate;
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.