Promovarea ofertei turistice a agentiei de turism Unirea

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Principalele mijloace publicitare prin care se promoveaza oferta de turism sunt afisele (la punctele de lucru, in Iasi, la facultati, in camine studentesti, in scoli), materialele tiparite (pliante, fluturasi - distribuite la punctele de lucru, la concerte in oras, la diferite evenimente, in cutiile postale etc) si Internetul, care este un mijloc eficient pentru reclama, dat fiind posibilitatea ac[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Promovarea ofertei turistice a agentiei de turism Unirea

Principalele mijloace publicitare prin care se promoveaza oferta de turism sunt afisele (la punctele de lucru, in Iasi, la facultati, in camine studentesti, in scoli), materialele tiparite (pliante, fluturasi - distribuite la punctele de lucru, la concerte in oras, la diferite evenimente, in cutiile postale etc) si Internetul, care este un mijloc eficient pentru reclama, dat fiind posibilitatea acestuia de a ajunge direct la domiciliul consumatorului de turism.

Publicitatea directa
Se realizeaza fie prin contact nemijlocit cu clientul (la diferite expozitii), fie prin intermediul faxului, telefonului si postei.
Relatiile publice
Mijloacele de informare utilizate in relatiile publice sunt in functie de categoria de public vizata. Relatiile cu publicul intern se realizeaza prin seminarii, reuniuni, conferinte, jurnale interne, sarbatori ale firmei, iar relatiile cu publicul extern se bazeaza pe vizite ale ziaristilor, jurnale, reviste, buletine de informare etc.

Promovarea vanzarilor
Dintre mijloacele de promovare a vanzarilor, cele mai utilizate de Agentia de Turism Unirea sunt:Reducerile de tarife (oferte speciale) pentru atragerea de noi clienti si pentru a creste frecventa cumpararilor. Publicitatea la locul vanzarii (PLV) care se realizeaza in incinta agentiei de turism. Avantajul ei este acela ca poate provoca cumpararea pe loc, inlaturand pericolul uitarii mesajului de catre client.

Fortele de vanzare
Agentii de turism sunt "ochii si urechile" agentiei deoarece au contact direct si permanent cu clientii, principalele lor sarcini fiind participarea la saloane si targuri de turism, stabilirea de contacte cu clientii potentiali, negocierea si incheierea contractelor, vanzarea propriu-zisa a produselor turistice etc.Materialele publicitare turistice puse la dispozitia turistilor in vederea incheierii unui contract - cataloage sau pliante - trebuie sa indice, in mod lizibil, clar si precis, pretul si informatiile corespunzatoare referitoare la:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.