Promovarea diversitatii etnice in Romania

2x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.29

nivel: Facultate

Din punct de vedere politic, minoritatile care sunt declarate nationale sunt cele reprezentate in Parlament, participa la guvernare si sunt consultate de catre Guvern. Conform articolului 59 (2) din Constitutie privind alegerea camerelor Parlamentului, se stabileste acest drept de reprezentare automata care stipuleaza: "organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, care nu intrun[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Promovarea diversitatii etnice in Romania

Din punct de vedere politic, minoritatile care sunt declarate nationale sunt cele reprezentate in Parlament, participa la guvernare si sunt consultate de catre Guvern. Conform articolului 59 (2) din Constitutie privind alegerea camerelor Parlamentului, se stabileste acest drept de reprezentare automata care stipuleaza: "organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, care nu intrunesc in alegeri numarul de voturi pentru a fi reprezentate in Parlament, au dreptul la cate un loc de deputat, in conditiile legii electorale".

Acest drept a fost recunoscut si garantat si prin intermediul legii 70/1991 privind alegerile locale, care prevede in articolul 2 ca cetatenii romani, fara deosebire de nationalitate, rasa, limba, religie, sex, convingeri politice sau profesie exercita in mod egal drepturile electorale.

Departamentul pentru Relatii Interetnice (D.R.I.) e organizat si functioneaza ca structura fara personalitate juridica, in subordinea Primului-ministru si in coordonarea ministrului delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului.

Misiunea D.R.I. este aceea de a promova diversitatea etnica din Romania si de a largii cadrul de protectie oferit societatii noastre multiculturale. In acest scop, initiem si dezvoltam programe menite sa imbunatateasca sistemul de protectie a minoritatilor nationale, elaboram strategii pentru combaterea rasismului si xenofobiei si sprijinim organizatiile active in acest domeniu.

Nu in ultimul rand, activitatea noastra contribuie la procesul de intarire legislativa si institutionala pentru protectia minoritatilor nationale din Romania, in contextul aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.