Proiectul de finantare rurala

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.22

nivel: Facultate

Principala componenta o reprezinta facilitatea de creditare, microcreditare si leasing.Sub-proiectele eligibile, in cadrul acestei componente, se refera la toate investitiile din sub-sectoarele economiei rurale (agricultura, servicii si industrie). Intermediarii eligibili sunt limitati la bancile private, la companiile de leasing private si la entitatile non-guvernamentale si/sau private care sati[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiectul de finantare rurala

Principala componenta o reprezinta facilitatea de creditare, microcreditare si leasing.Sub-proiectele eligibile, in cadrul acestei componente, se refera la toate investitiile din sub-sectoarele economiei rurale (agricultura, servicii si industrie). Intermediarii eligibili sunt limitati la bancile private, la companiile de leasing private si la entitatile non-guvernamentale si/sau private care satisfac standardele minime de performanta stabilite de BIRD.

Accesarea fondurilor se face prin intermediul Institutiilor Financiare Participante (intermediari eligibili) (IFP) in baza Acordurilor de Imprumut Subsidiar / Acordurilor de Agent si Micro-finantare.
Beneficiarii finali si proiectele eligibile sunt identificate de catre IFP si propuse spre analiza si aprobare unitatilor de implementare si coordonare a proiectului si BIRD, in functie de termenii, conditiile si criteriile de eligibilitate.

Subimprumuturile si leasing-urile financiare pot fi acordate societatilor comerciale legal constituite, cu capital majoritar privat si care sunt:
(i) domiciliate in zonele rurale; sau
(ii) domiciliate in zone urbane si angajate in activitati legate de economia rurala, sau persoanelor fizice cu cetatenie romana si care isi au domiciliul in zona rurala, iar microimprumuturile doar persoanelor fizice domiciliate in zona rurala.Conditiile de acordare a subimprumuturilor, leasing-urilor si microcreditelor sunt stabilite de fiecare intermediar financiar, in functie de conditiile pietei si in conformitate cu politicile si practicile lor de investitii si de creditare.

Perioada subimprumutului/leasing-ului va fi de maximum 8 ani, din care perioada de gratie va fi de pana la 12 luni , in timp ce scadenta maxima a unui microimprumut va fi de 3 ani.
Suma totala a tuturor subimprumuturilor si leasing-urilor financiare acordate unui singur beneficiar nu va depasi:
a) echivalentul a 1.000.000 USD pentru beneficiari altii decat societati de leasing; si
b) echivalentul a 4.000.000 USD, pentru societati de leasing care se califica drept beneficiari pentru obtinerea unor subimprumuturi de la o banca,
iar pentru microimprumuturi 7500 USD.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.