Proiectul Lucid

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Ce inseamna "de la toate sursele" ? Inseamna ca informatiile vor curge in mod continuu catre acest centru de la orice agentie de informatii, birou, companie, societate, banca, statie de politic, magazin, unitate militara, universitate, centru de cercetare, de peste tot. Aceste date sunt culese prin intermediul computerelor si transmise printr-o retea informationala (Internet) catre centru. Deoarec[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiectul Lucid

Ce inseamna "de la toate sursele" ? Inseamna ca informatiile vor curge in mod continuu catre acest centru de la orice agentie de informatii, birou, companie, societate, banca, statie de politic, magazin, unitate militara, universitate, centru de cercetare, de peste tot. Aceste date sunt culese prin intermediul computerelor si transmise printr-o retea informationala (Internet) catre centru. Deoarece in proiect se specifica ca vor exista traduceri poliglote, inseamna ca sistemul va avea surse de alimentare cu informatii peste tot in lume.

Dealtfel, cartela de identitate va avea raspandire mondiala. L.U.C.I.D. devine astfel un sistem mondial de control, o "supermagistrala informationala" ce va putea controla toate aspectele vietii private, in orice moment 13 .Centrul de stocare, de prelucrare si analizare a datelor este denumit oficial Universal Computerized Identification Clearing-house Resource Center si se afla langa Washington, la Fort Meade, Maryland. Pentru un necunoscator, numele acesta nu inseamna nimic.

Acest centru este insa, inca din anul 1954, sediul celui mai puternic for politico-militar al SUA, prea putin cunoscut opiniei publice romane. Este vorba de Agentia Nationala de Securitate (National Security Agency - NSA), inima si creatoarea agentiilor de informatii interne CIA si FBI. Totodata NSA este a doua baza stiintifico-militara (ca marime) dupa Pentagon, insa pe primul loc in detinerea de tehnici militare secrete, de conceptie tehnologica revolutionara, care depaseste cu 15 ani cercetarile stiintifice "laice" 14 .

Baza de la Fort Meade, datorita tainelor si tehnologiilor uimitoare detinute, este denumita de americani "Curtea Misterelor" (Puzzle Palace). Echipamentele digitale ale NSA ar putea parea unor profani ca fiind de domeniul stiintifico-fantasticului 15 . Toate acestea au fost insa realizate printr-un efort financiar urias si printr-un program de cercetare aprobat de Congresul SUA si intitulat DARPA (Defence Advanced Research Projects Agency) 16 .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.