Proiecte de cercetari de marketing si comunicare in afaceri

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Piata vopselelor este un domeniu dinamic, concurential, aflat intr-o permanenta crestere si dezvoltare, un domeniu care valoreaza 140 de milioane de euro. Patru mari producatori domina segmentul vopselelor - Dufa, Fabryo, Kober si Policolor, ei ocupand mai mult de 75% din piata.
Productia totala a vopselelor decorative si a lacurilor se ridica in Romania la o cifra estimata la 90 de milioan[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiecte de cercetari de marketing si comunicare in afaceri

Piata vopselelor este un domeniu dinamic, concurential, aflat intr-o permanenta crestere si dezvoltare, un domeniu care valoreaza 140 de milioane de euro. Patru mari producatori domina segmentul vopselelor - Dufa, Fabryo, Kober si Policolor, ei ocupand mai mult de 75% din piata.
Productia totala a vopselelor decorative si a lacurilor se ridica in Romania la o cifra estimata la 90 de milioane de euro. Oferta produselor este variata, incluzand vopselele decorative, de protectie, auto, industriale sau materii prime.

Cele mai importante segmente ale pietei de acoperiri decorative sunt vopselele lavabile, care detin peste 55% din piata, fiind urmate de vopselele pentru lemn si metal, cu peste 35% din piata si restul de 20% de lacuri. Acest fenomen se explica prin dinamica pietei constructiilor. Evolutia creditelor imobiliare si a celor ipotecare a determinat o explozie a numarului de case, blocuri de apartamente sau cladiri de birouri. Numeroase proiecte de acest gen au condus la o crestere anuala a segmentului de vopsele decorative estimata la 10%. Fie ele noi sau vechi, locuintele au trecut prin numeroase schimbari in ultimul timp, ele fiind amenajate sau redecorate. Prin urmare, consumatorii casnici ocupa segmentul tinta in productia vopselelor.

Cel mai bine vandut produs ramane vopseaua lavabila. Aceasta vine pe fondul necesitatii acute de renovare a vechilor apartamente, din asa-numitele "blocuri comuniste", care se modernizeaza si se schimba tot mai mult pe interior de la o zi la alta. Astfel, majoritatea vanzarilor merg catre consumatorii casnici, dar si ca segmentul consumatorilor industriali este in crestere.
Cea mai mare parte a portofoliului de produse Fabryo se adreseaza consumatorilor casnici, segmentul numit "do it yourself", unde se incadreaza atat vopselele lavabile, acrilice si alchidice, cat si lacurile. Din estimarile Fabryo, "in jur de 60% din totalul vanzarilor reprezinta produsele pentru consumatorii casnici, restul de 40% fiind generat de consumatorii industriali".

Compania Dufa se concentreaza si ea pe productia si comercializarea de acoperiri decorative, acestea avand doua canale de distributie: reteaua magazinelor de materiale de constructii din care se aprovizioneaza consumatorii casnici si micii meseriasi si vanzarea catre profesionistii in constructii (firme de constructii, firme de amenajari interioare, echipe de zugravi).

O retea de distribuitori locali si regionali cu acoperire nationala deserveste ambele canale ale pietei ceea ce, in prezent, ofera o excelenta acoperire nationala. De-a lungul timpului, au investit in training-uri, suport financiar pentru promovare regionala, consultanta si training-uri de utilizare si aplicare a produselor, pentru ca distribuitorii lor sa se poata dezvolta tot mai mult. In prezent, reteaua include 50 de distribuitori in toata tara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.