Proiectarea sistemului informatic privind evidenta firmelor la registrul comertului

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.65

nivel: Facultate

Registrul comertului reapare in peisajul economic romanesc dupa o absenta de 40 de ani fiind infiintat in temeiul Legii nr. 26/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca institutie specifica economiei de piata, astfel:in 1990 reluand traditia economiei romanesti din perioada interbelica, Registrul Comertului este reinfiintat pe langa camerele de comert si industrie din Roma[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiectarea sistemului informatic privind evidenta firmelor la registrul comertului

Registrul comertului reapare in peisajul economic romanesc dupa o absenta de 40 de ani fiind infiintat in temeiul Legii nr. 26/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca institutie specifica economiei de piata, astfel:in 1990 reluand traditia economiei romanesti din perioada interbelica, Registrul Comertului este reinfiintat pe langa camerele de comert si industrie din Romania, la 15 noiembrie, ca institutie proprie economiei de piata cu obiective si functii definite de Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului si Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale

In 2002 Oficiul National al Registrului Comertului devine institutie publica cu personalitate juridica, finantata integral din venituri proprii organizata in subordinea Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, in temeiul OUG nr. 129/10.10.2002, aprobata prin legea nr. 505/2003. Oficiile registrului comertului teritoriale se organizeaza in subordinea Oficiului National al Registrului Comertului si functioneaza pe langa fiecare tribunal.

Registrul Comertului este organizat pe 2 niveluri:nivel local reprezentat de cele 42 de oficii teritoriale, organizate in subordinea Oficiului National al Registrului Comertului si care functioneaza pe langa fiecare Tribunal.Nivel national reprezentat de Oficiul National al Registrului Comertului ce functioneaza in subordinea Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Elementul principal in structura organizatorica a organizatiei il constituie organigrama acesteia. Structura organizatorica a Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Mehedinti, reprezinta forma grafica in care au fost grupate compartimentele de munca, modul de subordonare al acestora precum si legaturile care s-au stabilit intre aceste compartimente.

Scopul acestei structuri organizatorice este acela de a desfasura activitate intr-un mod eficient. In acest sens, Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Mehedinti, detine un personal bine calificat si organizat, neexistand persoane care sa indeplineasca sarcini ce revin altor posturi. Cu ajutorul unui sistem informatic performant, timpul de prelucrare a informatiilor este relativ scurt, astfel inregistrarea unei firme noi se poate realiza in maxim cinci zile.

In prezent, Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Mehedinti a reusit sa stabileasca o buna comunicare cu Ministerul Finanselor, cu ajutorul sistemului informatic. Pe viitor se doreste o colaborare mai buna cu Oficiul Cadastrului, in vederea realizarii unei evidente comune cu evidenta populatiei.

O reala problema cu care se confrunta Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Mehedinti este reprezentata de perioadele de varf care constau in:
-primirea bilantului annual;
-modificari legislative (ex: schimbarea codului CAEN)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.