Proiectarea managementului unei sectii de obtinere si prelucrare a produsului agroalimentar

1x punct

categorie: Management

nota: 9.81

nivel: Facultate

Procesul tehnologic are ca prima etapa zdrobirea rosiilor, etapa in care se indeparteaza semintele si materialul uscat, la finalul acestei etape se obtine o pasta. Urmatoarea etapa consta in condimentarea, adaugarea conservantilor si tratarea termica a pastei in vederea sterilizarii.

Utima etapa conta in ambalarea produsului obtinut, pasta de tomate, in recipient din alumin iu sau[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiectarea managementului unei sectii de obtinere si prelucrare a produsului agroalimentar

Procesul tehnologic are ca prima etapa zdrobirea rosiilor, etapa in care se indeparteaza semintele si materialul uscat, la finalul acestei etape se obtine o pasta. Urmatoarea etapa consta in condimentarea, adaugarea conservantilor si tratarea termica a pastei in vederea sterilizarii.

Utima etapa conta in ambalarea produsului obtinut, pasta de tomate, in recipient din alumin iu sau sticla de cantitati intre 25g si 750g. Recipientele vor fi etichetate si depozitate in cutii di carton, care vor vi stivuite pe paleti din lemn si depozitate in incaperi special amenajate pana la livrarea catre distribuitori.

1.2. Identificarea clientilor potentiali
Pentru identificarea clientilor potentiali literatura de specialitate recomanda o gama variata de tehnici si metode de lucru. Dintre acestea s-a ales metoda chestionarului. S-a proiectat chestionarul prezentat in Tabelul 1.1 care ofera informatiile necesare luarii deciziilor privind fabricarea produsului pasta de tomate.

2.1.1. Calculul utilitatilor
In cazul aprecierilor calitative se acorda 1 pentru cea mai buna varianta, 0 pentru cea necorespunzatoare si valori cuprinse in acest interval pentru celelalte aprecieri. In cazul aprecierilor numerice se acorda 1 pentru cea mai buna solutie si 0 pentru cea mai necorespunzatoare.

2.1.5. Identificarea variantei optime
Se calculeaza diferenta dintre indicatorii de concordanta si de discordanta. Se face suma acestor diferente si valorile se trec in ultima coloana din tabelul de mai jos. Cea mai mare valoare din ultima coloana indica varianta optima.

2.2.2.Amplasarea intreprinderii pe teritoriul localitatii
Sectia de obtinere a pastei de tomate va fi amplasata pe platforma industriala din localitatea Iasi deoarece aceasta solutie asigura cooperarea din punct de vedere al alimentarii cu energie electrica, apa, canalizare, deservire feroviara si rutiera.

2.2.3. Alegerea felului cladirilor
Avand in vedere specificul tehnologic al obtinerii pastei de tomate am optat pentru sistemul monobloc, pe verticala .Sistemul ales,cu cladiri cu mai multe nivele prezinta urmatoarele avantaje:folosirea eficienta a terenului ,reducerea distantelor de pe verticala si proiectarea unor fluxuri tehnologice pe verticala , necesitand cheltuieli mai mici pentru conditionarea aerului ,incalzire ,etajele superioare fiind protejate impotriva prafului , frigului si zgomotelor. Ca forma a cladirilor s-a ales forma literii I, deoarece satisface necesitatile fluxului tehnologic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.