Proiectare sistem rulare vagon

5x puncte

categorie: Fizica

nota: 7.55

nivel: Facultate

Reactiunile R1 si R2, ale caror componente sunt date de expresiile (5), respectiv (6), sunt fixe in sistemul de coordonate Oxyz, legat de osia montata. Valorile lor pot fi mari la o osie montata neechilibrata. Fata de lagare aceste reactiuni se rotesc odata cu osia montata provacand o incarcare dinamica a reazemelor si a intregului ansamblu. Aceasta situatie poate duce la scurtarea duratei de util[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiectare sistem rulare vagon

Reactiunile R1 si R2, ale caror componente sunt date de expresiile (5), respectiv (6), sunt fixe in sistemul de coordonate Oxyz, legat de osia montata. Valorile lor pot fi mari la o osie montata neechilibrata. Fata de lagare aceste reactiuni se rotesc odata cu osia montata provacand o incarcare dinamica a reazemelor si a intregului ansamblu. Aceasta situatie poate duce la scurtarea duratei de utilizare a lagarelor si a intregului ansamblu (boghiu, vagon etc.).

Scopul echilibrarii dinamice a osiei montate este ca prin extragerea de material sa aduca centrul de greutate pe axa de rotatie si axa principala de inertie la suprapunerea pe axa de rotatie.

Osia montata se considera corp rigid deoarece frecventele proprii de vibratie sunt mai mari decat frecventa rotatiei de lucru. Conventional, un corp de rotatie se considera rigid daca frecventa sa de rotatie este de 0,7 din cea mai mica frecventa proprie de vibratie.

Pentru echilibrarea osiilor montate pe masinile de echilibrat dinamic se determina, intr-un mod specific masinii, masele de echilibrare me1 si me2, care trebuie extrase in planele de echilibrare I si II, asa cum se vede in figura astfel incat fortele centrifugale produse E1 si E2, impreuna cu fortele de inertie ale osiei montate, sa fie in echilibru si reactiunile R1 si R2 sa fie nule. In acest fel centrul de greutate G al osiei montate in urma extragerilor de material este adus pe axa de rotatie, iar axa principala de inertie este suprapusa peste axa de rotatie ( Ixz = Iyz = 0).

Printr-o echilibrare cu extragere de material intr-un singur plan, nu se poate anula decat rezultanta Fi a fortelor de inertie ramanand momentul fortelor de inertie Mi dat de relatia (2). Aceasta este echilibrarea statica. Prin aceasta se aduce centrul de greutate pe axa de rotatie, dar axa de inertie nu se suprapune peste axa de rotatie.

Reactiunile de reazeme nu se anuleaza. In valorile lor, date de relatiile (5) si (6), raman termenii ce contin pe Ixz si Iyz, care sunt diferiti de zero. Pentru finisarea echilibrarii in acest caz trebuie anulat si momentul fortelor de inertie Mi prin extragerea de mase de echilibrare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.