Proiect turism international - Australia

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.75

nivel: Facultate

Pentru inceput, vom incerca sa delimitam cativa parametrii specifici Australiei, legati de pozitionarea geografica, de granitele tarii, de principalele orase, porturi etc., parametrii ce ne vor fi de mare folos ulterior, pentru buna intelegere a evolutiei sectorului Turismului si Serviciilor de-a lungul timpului. Sa investigam oportunitatile Australiei, asadar...

Australia este si[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiect turism international - Australia

Pentru inceput, vom incerca sa delimitam cativa parametrii specifici Australiei, legati de pozitionarea geografica, de granitele tarii, de principalele orase, porturi etc., parametrii ce ne vor fi de mare folos ulterior, pentru buna intelegere a evolutiei sectorului Turismului si Serviciilor de-a lungul timpului. Sa investigam oportunitatile Australiei, asadar...

Australia este singura tara ce ocupa un intreg continent, fiind cea mai vasta din Australasia/Oceania. Ca suprafata, in clasamentul mondial, Australia ocupa locul sase. Pe langa teritoriul continental, Australia cuprinde mai multe insule, dintre care cea mai mare este insula - stat Tasmania.

Australia este, de asemenea, cea mai joasa si mai plata intindere de uscat si continentul cel mai secetos, nu doar cel mai mic, dupa cum am afirmat deja. Contine mai mult desert decat orice alt continent: doua treimi din suprafata este arida sau semiarida. Astfel, la doar o prima analiza de date, observam complexitatea si caracterul nedefinit, salbatic al Australiei.Vecinii Australiei pot fi astfel delimitati:La nord, statele: Indonezia, Timorul de Est si Papua Noua Guinee;

Insulele mai insemnate la nord, nord-vest: Sumatra, Borneo, Java, Noua Guinee si Timor;La sud: Antarctica;La nord-est: Insulele din Pacific;La sud-est: Noua Zeelanda.Principalele orase reusesc sa redea cu adevarat splendoarea si fascinatia, tumultul si grandoarea vietii

Sydney:Din ce in ce mai infloritor din perioada asa-numitei "goane dupa aur" din secolul al XIX-lea, orasul se remarca prin eleganta victoriana ce contrasteaza puternic cu elementele arhitecturale moderne, cum ar fi Sydney Harbor Bridge sau Opera House. Numeroase cladiri au fost construite pentru a intampina noul mileniu asa cum se cuvine. Port important si capitala financiara a Australiei, orasul a atras numerosi emigranti de pe tot mapamondul. Drept rezultat, Sydney-ul se dovedeste a fi cel mai renumit in privinta bucatariei internationale, un excelent centru de cumparaturi, un adevarat Chinatown .

Melbourne:Adevarata fascinatie a acestui oras o reprezinta locuitorii, care par la fel de schimbatori ca vremea: daca oferta lor nu va satisface, asteptati doar un minut si pretul se va micsora. Melbourne are o reputatie pe drept castigata in domeniul afacerilor; marturie stau atat grandioasele cladiri in stil victorian, cat si impresionantii zgarie-nori.

Mai mult de jumatate din companiile leader pe piata in Australia aici si-au stabilit sediile. Al doilea oras ca marime al Australiei, Melbourne se afla intr-o serioasa rivalitate cu Sydney, cand vine vorba de cricket sau de moda, de finante sau de politica. Aici se afla cele mai renumite restaurante de pe intregul continent, cat si superbul Centru de Arta Victoriana.

Hobart
O calatorie in Tasmania, ultima bucata de pamant pana la vasta intindere de gheata a Antarcticii, este cu totul si cu totul speciala. Aici veti avea sentimentul ca ati pasit in alta lume. Veti putea vedea orase istorice, cat si ruinele Portului Arthur.

Adelaide
Primii colonizatori s-au stabilit in aceasta zona in anul 1836, intemeind o colonie britanica. Colonelul Light a ales locatia pentru a construi cladiri rectangulare si bulevarde elegante, numind orasul dupa sotia regelui William IV. Colonia a fost populata cu mesteri si muncitori priceputi, si nu cu condamnati la inchisoare, ca in alte cazuri, in timp ce refugiatii germani au cultivat vita-de-vie in partea de nord-est. Designul original se mentine si astazi: cladirile rezidentiale sunt inconjurate de spatii verzi, unde poti merge la un picnic, poti face un gratar, juca cricket sau poti fi spectator la cursele de cai.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.