Proiect topografie

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Intocmirea de planuri sau harti presupune un ansamblu de lucrari denumite, in general, ridicari topografice sau ridicari in plan, lucrari care implica atat masuratori specifice de teren, cat si lucrari de birou (calcule si raportari ). Odata realizate, aceste planuri si harti sunt folosite pentru intocmirea proiectelor de organizare a teritoriilor, a sistematizarilor localitatilor si proiectarea c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiect topografie

Intocmirea de planuri sau harti presupune un ansamblu de lucrari denumite, in general, ridicari topografice sau ridicari in plan, lucrari care implica atat masuratori specifice de teren, cat si lucrari de birou (calcule si raportari ). Odata realizate, aceste planuri si harti sunt folosite pentru intocmirea proiectelor de organizare a teritoriilor, a sistematizarilor localitatilor si proiectarea constructiilor iar pentru sectorul forestier ele stau la baza procesului de gospodarire.

Rezulta de aici ca obiectul topografiei il constituie ridicarile atat in plan (ca operatii topografice directe ) cat si trasarile ( ca operatii topografice inverse ). Dar aplicabilitatea disciplinei este atat de diversa in raport cu domeniile vietii social-economice, incat s-au diferentiat numeroase ramuri ale topografiei, denumite topografii ingineresti ( aplicate ).
Asa se explica, de altfel si individualizarea topografiei forestiere ca ramura de sine statatoare, fara de care activitatea in domeniul forestier n-ar fi posibila.

In economia forestiera ridicarile in plan si trasarile sunt implicate direct in activitatile economice administrative si juridice, asigurand evidenta fondului forestier in spatiul geografic si totodata asigura baza cartografica necesara intocmirii proiectelor de amenajare, a lucrarilor de amelioratii si a proiectarii, trasarii si urmaririi comportamentului lucrarilor de corectare a torentilor, a instalatiilor de transport precum si organizarea intregului proces de productie din sector.Unor astfel de considerente de ordin tehnic din domeniul forestier incearca sa raspunda si proiectul de fata .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.