Proiect practica de cercetare management financiar contabil

3x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 9.74

nivel: Facultate

Recensamantul este cea mai veche metoda de observare statistica. Ea a aparut inca din antichitate, cand avea caracter demografic si in general, reprezinta fotografiAZerea fenomenelor la un moment dat. Deci, trebuie sa alegem un moment critic fata de care ne raportam atunci cand culegem datele. Recensamintele populatiei prezinta modelul general pentru observarile de acest tip, ele fiind operatii de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiect practica de cercetare management financiar contabil

Recensamantul este cea mai veche metoda de observare statistica. Ea a aparut inca din antichitate, cand avea caracter demografic si in general, reprezinta fotografiAZerea fenomenelor la un moment dat. Deci, trebuie sa alegem un moment critic fata de care ne raportam atunci cand culegem datele. Recensamintele populatiei prezinta modelul general pentru observarile de acest tip, ele fiind operatii de mare amploare cu durata de pregatire de 1-2 ani.

La organizarea unui recensamant se tine seama de experienta nationala si internationala in acest domeniu concretizate in special in nomenclatoarele care vor fi utilizate la prelucrarea datelor (Nomenclatorul unitatilor administrativ-teritoriale din Romania, Nomenclatorul institutiilor de invatamant etc.) si la prezentarea structurala a informatiei care sa permita alinierea statisticii nationale la teoria si practica existenta in tarile avansate.
Recensamintele reprezinta observari cu caracter periodic; periodicitatea recunoscuta pe plan national si international fiind de 5-10 ani.

La alcatuirea programului observarii trebuie sa se tina seama de scopul recensamantului. In acelasi timp, pentru a putea surprinde mutatiile de structura, trebuie sa asiguram comparabilitatea datelor pe plan national si international. In acest scop, se elaboreaza un numar mare de nomenclatoare folosind intr-o mare masura recomandarile staAZtisticii ONU. Pentru a asigura operativitatea culegerii datelor se folosesc recenzori si de alta specialitate decat cea statistica, ceea ce inseamna ca ei trebuie recrutati si instruiti astfel incat sa se aplice norme unitare pe intreg teritoriul.

Teritoriul se imparte in circumscriptii si sectoare de recensamant, care trebuie sa permita combinarea prelucrarii centralizate cu cea descentralizata. Pentru buna reusita a recensamantului se organizeaza un recensamant de proba cu care ocazie se verifica daca normele pe un recenzor sunt bine stabilite si in timpul preconizat se poate obtine intreaga cantitate de informatie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.