Proiect practica BCR

5x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 9.62

nivel: Facultate

La inceputul anului 2004 a fost initiat un amplu proces de restructurare a Bancii, care vizeaza repozitionarea retelei de unitati pe piata si optimizarea operatiunilor, sustinute de implementarea unui sistem informatic centralizat cu performanta ridicata (FlexCube), adoptarea unei identitati corporative care sa reflecte apartenenta la grupul Eurobank EFG, precum si sporirea atractivitatii ofertei [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiect practica BCR

La inceputul anului 2004 a fost initiat un amplu proces de restructurare a Bancii, care vizeaza repozitionarea retelei de unitati pe piata si optimizarea operatiunilor, sustinute de implementarea unui sistem informatic centralizat cu performanta ridicata (FlexCube), adoptarea unei identitati corporative care sa reflecte apartenenta la grupul Eurobank EFG, precum si sporirea atractivitatii ofertei de produse si servicii.

Proiectul de remodelare a unitatilor Bancii a debutat cu deschiderea in Bucuresti a unui sediu central nou, iar pana in luna mai 2006 un numar de 26 de unitati remodelate au fost deschise. Noile unitati asigura un ambient de afaceri modern, prietenos, orientat catre clienti si sunt conforme cu noile standarde de identitate corporativa: vizibilitate, accesibilitate, spatiu deschis, platforma larga, noi tehnici de promovare.

In concordanta cu viziunea sa de a deveni un protagonist pe piata de retail, au fost efectuate schimbari importante in ceea ce priveste portofoliul de produse si servicii al Bancii. Astfel, Bancpost a lansat in Noiembrie 2005 cardurile de credit American ExpressAz Gold si Green, ca partener exclusiv al American Express in Romania, produse pentru care a primit premiul "Cel mai bun produs bancar al anului 2005" din partea revistei "Piata Financiara".

Prin acest parteneriat exclusiv, Bancpost si-a consolidat pozitia de top pe piata romaneasca a cardurilor. BANCPOST ocupa locul al doilea in randul emitentilor de carduri pe piata romaneasca, cu peste 1,375,000 de carduri emise si o retea extinsa de peste 540 ATM-uri si 3.150 POS-uri. Banca a lansat in 2005 si un nou credit ipotecar ("Cea Mai Buna Banca pentru Credite Ipotecare" in 2005 acordat de "Bucharest Business Week"), un cont de economii flexibil, precum si noi produse dedicate companiilor mici, asociatiilor familiale si liber-profesionistilor.

Primul trimestru al anului 2006 a adus in portofoliul Bancpost doua noi produse, Creditul Imediat si Depozitul Standard, precum si distributia prin reteaua sa a unitatilor de fond pentru Fondul deschis de investitii Bancpost Plus si Fondul deschis de investitii Bancpost Active Balanced, entitati administrate de EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI S.A., subsidiara a Grupului Eurobank EFG. De asemenea, o noua infrastructura a fost implementata pentru a deservi mai bine acest segment.

Cuprinzand toate cele 160 de unitati ale bancii si cele 8 centre de coordonare regionale, noua structura este sustinuta de centralizarea proceselor, fapt care permite o mai mare flexibilitate, rapiditate si eficienta.

Bancpost este de asemenea un sustinator activ al sectorului corporativ, oferind solutii financiare variate, atat din fonduri proprii cat si din fonduri provenite din acorduri si linii de finantare internationale. Anul 2005 a marcat o crestere accelerata a activitatii bancii in relatia cu companiile mijlocii si mari. Din 2006 un nou model de business a fost implementat, menit sa optimizeze activitatea acestui sector.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.