Proiect pentru certificarea competentelor profesionale

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.65

nivel: Liceu

O problema foarte importanta care apare la rectifticare o constituie fixarea si echilibrarea pietrelor abrasive. Acest lucru este foarte important datorita vitezei mari de rotatie a pietrei, care poate avea forte centrifuge din cauza neechilibrarii corespunzatoare.Prelucrarea prin rectificare asigura o precizie dimensionala mare si o buna netezime a suprafetelor.Rectificarea se aplica in vederea f[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiect pentru certificarea competentelor profesionale

O problema foarte importanta care apare la rectifticare o constituie fixarea si echilibrarea pietrelor abrasive. Acest lucru este foarte important datorita vitezei mari de rotatie a pietrei, care poate avea forte centrifuge din cauza neechilibrarii corespunzatoare.Prelucrarea prin rectificare asigura o precizie dimensionala mare si o buna netezime a suprafetelor.Rectificarea se aplica in vederea finisarii pieselor, de regula dupa alte prelucrari executate in prealabil ca strunjiri sau frezare.

Rectificarea
Rectificarea este un procedeu de prelucrare prin aschiere care consta in detasarea de pe suprafata de prelucrat unor aschii subtiri cu ajutorul unor scule abrazive.Prelucrarea prin rectificare asigura o precizie dimensionala mare si o buna netezime a suprafetelor. In general, rectificarea se aplica in vederea finisarii pieselor, de regula, dupa alte prelucrari executate in prealabil ca: strunjire, frezare, etc.

La prelucrarea prin rectificare, miscarea principala de aschiere este miscarea de rotatie a pietrei abrazive. Aceasta miscare de rotatie se efectueaza cu viteze mult mai mari decat la prelucrarea cu alte scule aschietoare. Miscarile de avans pot fi miscari de rotatie, de translatie sau combinatii intre acestea, in functie de schema procedeului de prelucrare adoptat.


I Scule abrazive folosite la rectificare.
Pietrele abrazive folosite la rectificare sunt constituite din granule abrazive legate intre ele cu un liant.Granulele abrazive de diferite marimi si forme, prezinta o serie de muchii si colturi cu care se executa aschierea cu orice scula aschietoare. Cele mai folosite materiale abrazive sunt: corindonul, carborundumul, cuartul, cremenea, gresia.Prin legarea granulelor abrazive cu lianti se obtin pietre abrazive de diferita forme si dimensiuni, in functie de suprafetele ce urmeaza a fi prelucrate prin rectificare.

Liantii folositi in acest scop se impart in:
-Lianti anorganici: argila, caolin, etc.
-Lianti organici: bachelita, selac, cauciuc, etc.Pietrele abrazive se caracterizeaca prin: granulatie, duritate, structura, dimensiuni si forma.Productivitatea si calitatea prelucrarii sunt influentate direct de aceste caracteristici de care se tine seama la alegerea pietrelor abrazive.

O problema foarte importanta care apare la rectificare o constituie fixarea si echilibrarea pietrelor abrazive. Acest lucru este foarte important datorita vitezei mari de rotatie a pietrei, care poate crea forte centrifuge apreciabile din cauza neechilibrarii corespunzatoare. Aceste forte centrifuge pot provoca spargerea discului, care are in general o rezistenta mecanica mica.Pentru a se evita accidentele care ar putea sa apara datorita spargerii pietrei, aceasta se controleaza sa nu aiba fisuri si se echilibreaza static si dinamic. Dupa echilibrare piatra abraziva se incearca la o turatie mai mare decat cea cu care va lucra in mod obisnuit.

Pentru montarea pietrei abrazive pe capatul arborelui 6 se folosesc flansele 2, care o strang prin intermediul garniturilor din panza cauciucata 4. Intre piatra abraziva si arbore se gaseste o bucsa de plumb 5. Discul 1 se strange cu piulita 3.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.