Proiect managementul calitatii pentru SC Romagria SRL

1x punct

categorie: Management

nota: 9.70

nivel: Facultate

I.1. Produsele si serviciile actuale ale firmei
In momentul de fata firma cultiva suprafata de 890 ha teren agricol, contractate in arenda si aproximativ 70 ha teren proprietatea familiei Baciu, in localitatea Damienesti, judetul Bacau . Terenurile in suprafata totala de 70 ha detinute de familia Baciu sunt de cea mai buna calitate, 40 ha fiind situate langa ferma din loc. Damienesti propri[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiect managementul calitatii pentru SC Romagria SRL

I.1. Produsele si serviciile actuale ale firmei
In momentul de fata firma cultiva suprafata de 890 ha teren agricol, contractate in arenda si aproximativ 70 ha teren proprietatea familiei Baciu, in localitatea Damienesti, judetul Bacau . Terenurile in suprafata totala de 70 ha detinute de familia Baciu sunt de cea mai buna calitate, 40 ha fiind situate langa ferma din loc. Damienesti proprietate a firmei, 14 ha in jurul fermei si 16 ha in camp, toate acestea amplasate in zone irigabile .

Un element extrem de important pentru activitatea firmei il constituie faptul ca aproximativ 450 ha teren sunt irigabile, instalatia de irigat din zona fiind functionala . SC Romagria SRL este unul din membrii fondatori ai O.U.A.I. Proagria, proprietara a sistemului de irigatie .Ca si produse ale firmei , acestea sunt strans legate de structura de culturi a firmei .

Suprafata de 1600 ha teren agricol este cultivata pe culturi, astfel :
1.Grau - sunt cultivate anual suprafete cuprinse intre 400 si 500 ha, media zonei fiind de aprox. 4500 kg/ ha .
2.Rapita - sunt cultivate anual suprafete curpinse intre 300 si 400 ha, media zonei fiind de aprox. 2500 - 2800 kg/ ha .
3.Soia - sunt cultivate anual suprafete de aprox. 100 ha, media zonei fiind diferentiata in functie de tipul de samanta cultivata, respectiv :
- pentru soiuri indigene productie de aprox. 3000 kg / ha
- pentru soiuri modificate geenetic din import productie de aprox. 6000 - 7000 kg / ha .

4.Floarea soarelui - sunt cultivate anual suprafete de aprox . 500 ha, media zonei in conditii normale fiind de aprox. 3000 - 3200 kg / ha .
5.Cartof - sunt cultivate anual suprafete cuprinse intre 40 - 50 ha, media zonei in conditii normale fiind de aprox. 30.000 kg / ha .
6.Alte culturi - sunt cultivate anual suprafetele de pana la 960 ha, acestea fiind porumbul , ceapa si alte legume .Mai semnificative ca si suprafata sunt culturile de porumb, ceapa si alte legume . La porumb productia medie a zonei in conditii normale este cuprinsa intre 7000 si 8000 kg / ha .

In ceea ce priveste productiile precizate mai sus, este relevant a fi precizat faptul ca, in conditii meteorologice normale, firma depaseste frecvent productiile precizate mai sus . Firma are dotarea necesara si aplica tehnologii moderne de ciltivare a plantelor . Dispune de utilaje moderne de prelucrat terenul si aplica ingrasaminte si pesticide conform tehnologiilor moderne de cultivare a plantelor .

Pe langa suprafetele pe care sunt cultivate cereale, plante tehnice si legume, are in proprietate o ferma cu o suprafata totala de 11.000 mp, unde, pe langa spatiile de depozitare a cerealelor si legumelor are si o ferma de crestere a animalelor . Animalele sunt proprietatea familiei Baciu . La data intocmirii prezentei analize familia Baciu are urmatoarele efective de animale :1.Vaci pentru lapte - 6 capete . Firma are capacitate functionala pentru un numar de 50 vaci pentru lapte .
2.Junici gestante - 8 capete .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.