Proiect management operational

1x punct

categorie: Management

nota: 5.73

nivel: Facultate

Toate utilajele sunt relativ noi si performante. Se lucreaza in regim de doua schimburi, numai zilele lucratoare, cu un singur muncitor la fiecare utilaj si loc de munca manual.Documentatia tehnica pentru cele doua produse A si B este stapanita, dar arborescenta constructiva este simpla.

Locurile ciclice de marime standard pe care le-am adoptat, de comun acord cu clientul, sunt form[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiect management operational

Toate utilajele sunt relativ noi si performante. Se lucreaza in regim de doua schimburi, numai zilele lucratoare, cu un singur muncitor la fiecare utilaj si loc de munca manual.Documentatia tehnica pentru cele doua produse A si B este stapanita, dar arborescenta constructiva este simpla.

Locurile ciclice de marime standard pe care le-am adoptat, de comun acord cu clientul, sunt formate din cinci produse A si trei produse B. S-a propus si s-a acceptat ca livrarea sa fie facuta in loturi alternative 5A, 3B, 5A si asa mai departe.La nivelul sectorului mecanic s-a utilizat imbinarea succesiva a operatiilor tehnologice, iar in cel de asamblare, montajele s-au facut in paralel la toate produsele dintr-un lot ciclic.

Prima livrare ceruta de beneficiar a fost pe data de 23 noiembrie din perioada programata.Dupa aceasta revedere a subunitatii de fabricatie, Dobre I., dispecerul coordonator, este deci sa gaseasca raspunsul la urmatoarele intrebari:

1.Termenele pretinse de beneficiar se pot respecta?
2.Ce momente de lansare in fabricatie a produselor si componentelor acestora trebuie sa propuna pentru elaborarea problemelor operative?
3.Este mai eficienta ordonantarea produselor (determinarea prioritatilor succesiunilor) sau determinarea momentelor calendaristice de executie ale fiecarui component al lotului de produse?

Rezolvare
Subactivitatea de reprogramare a productiei
Din documentatia de fabricatie, programatorul foloseste nomenclatorul de repere si consumul de materii prime si materiale pe produs, graficul de analiza generala a procesului, gama de operatii, fisa de operatii etc., in vederea stabilirii ciclurilor de fabricatie pe repere si operatii. Astfel, pentru un lot de cinci produse A s-au stabilit urmatoarele devansari, calculate pe baza ciclurilor de fabricatie.

S-a considerat ca timpul de prelucrare pe operatii inglobeaza si timpul necesar pentru reglarea utilajelor, transportul international etc.Loturile A si B constituite din cinci produse A si trei produse B s-au considerat arbitrar loturi standard.

Ciclul de fabricatie al lotului reprezinta durata cumulata a trecerii lotului prin operatiile succesive stabilite in documentatia tehnica. Cumularea se face in sistemul numaratorii inverse, timpul zero fiind momentul predarii produselor finite.

Cumularea se face pe ansamblul lotului, adica la timpul de reglaj general se adauga timpii de montaje partiale ale subansamblului, iar la suma aceasta se adauga timpul de prelucrare a reperului component.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.