Proiect fenomene de transfer amoniac

3x puncte

categorie: Chimie

nota: 9.63

nivel: Facultate

Procedeele de absorbtie decurg pana la stabilirea echilibrului de faza cand concentratia componentului solubil sau a solutiilor in faza gazoasa sau lichida corespunde valorii de echilibru.

DIFUZIA
Micsorarea moleculelor unei substante printr-un mediu datorita energiei termice.Factorul care reduce numarul de ciocniri intre doua coliziuni vor influienta pozitiv difuzi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiect fenomene de transfer amoniac

Procedeele de absorbtie decurg pana la stabilirea echilibrului de faza cand concentratia componentului solubil sau a solutiilor in faza gazoasa sau lichida corespunde valorii de echilibru.

DIFUZIA
Micsorarea moleculelor unei substante printr-un mediu datorita energiei termice.Factorul care reduce numarul de ciocniri intre doua coliziuni vor influienta pozitiv difuziunea.

RECTIFICAREA
In rectificare, cele doua procese: fierberea lichidului si condensarea vaporilor, se repeta printr-o succesiune de contractari a celor doua faze. Contactarea poate fi diferentiata sau in trepte si se realizeaza in aparate tip coloana, numite colane cu contact diferential sau continue si coloane de contact in trepte sau discontinue.Dupa fiecare contactare are loc o imbunatatire a vaporilor in compusi usor volatili si o saracire a lichidului in acelasi component.

Temperatura in coloana de rectificare variaza de la temperatura reziduului, apropiata de temperatura de fierbere a componentului greu volatil care paraseste coloana.
Coloana de rectificare este imbunatatita in doua faze de talerul pe care se face alimentarea. Zona de deasupra acestui taler se numeste zona de concentrare, iar zona de sub taler se numeste zona de epuizare.

ATMOLIZA
Atmoliza este operatia de separare a unor amestecuri gazoase prin introducerae unor diferente de compozitie a gazelor din diferite zone si separearea fazelor de concentratie diferita cu ecrane perforate ce micsoreaza efectul de amestecare a gazelor.Gradientul de concentratie apare ca urmare a difuziei in amestecul de gaze. Dificultatea de a anihila efectul contrar convectiei reduce aplicabilitatea industriala a analizei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.