Proiect de specialitate - relatiile cu clientii

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.95

nivel: Facultate

Desi zacamantul de sare de la Targu-Ocna este vechi, fiind mentionat chiar de Dimitrie Cantemir in lucrarea sa "Descrierea Moldovei", rezerva este inca foarte mare, aici putand fi extrase si prelucrate anual aproximativ 370.000 tone de sare.La SALINA Targu-Ocna desprinderea sarii din masivul de sare se face printr-o tehnologie de lucru similara cu cea aplicata pe plan mondial. In instalatia de pre[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiect de specialitate - relatiile cu clientii

Desi zacamantul de sare de la Targu-Ocna este vechi, fiind mentionat chiar de Dimitrie Cantemir in lucrarea sa "Descrierea Moldovei", rezerva este inca foarte mare, aici putand fi extrase si prelucrate anual aproximativ 370.000 tone de sare.La SALINA Targu-Ocna desprinderea sarii din masivul de sare se face printr-o tehnologie de lucru similara cu cea aplicata pe plan mondial. In instalatia de preparare dotata cu utilaje moderne de sfaramare, tratare si ambalare se obtin produse de calitate apreciate pe piata interna si internationala.

La sugestia societatii CHIMCOMPLEX SA BORZESTI, care este unul din principalii clienti, la SALINA Targu-Ocna s-a modernizat statia de extractie si preparare a saramurii con 323q1614d centrate care se livreaza printr-un saleduct, direct la instalatia de electroliza. Astfel, cele doua societati sunt legate acum printr-un parteneriat strategic.

Selectia furnizorilor se realizeaza pe baza reglementarilor din procedura functiei de sistem PFS-06-Ed.3/Rev.2 "APROVIZIONAREA". Conform acestei proceduri si criteriilor de selectie stabilite se acorda punctaje pentru diferiti furnizori ai aceleiasi materii prime sau aceluiasi material. Achizitia se realizeaza de la furnizorul care a intrunit cele mai multe puncte acordate.

Principalele criterii de selectie (in ordinea importantei lor) sunt:
-pretul produsului;
-calitatea asigurata de furnizor;
-termen de garantie;
-capacitatea de livrare a furnizorului;
-conditiile de plata (compensare, scadenta);
-facilitati acordate;
-distanta fata de furnizor (daca acesta nu asigura transportul).

Ponderea in cifra de afaceri a fost determinata pentru anul 2003.Printre cei mai importanti clienti ai societatii se situeaza, conform datelor inregistrate in anul 2003, firma CHEMATEX SA Bucuresti prin intermediul careia se realizeaza exportul pe piata Turciei, societatile ELECTROCENTRALE SA Bucuresti si TERMOELECTRICA SA Bucuresti (inclusiv sucursalele acestora din tara) care sunt cei mai mari consumatori de produse sodice, firma SOLAREX SRL Craiova prin intermediul careia se realizeaza distributia pesticidelor in zona de sud a tarii, firma VINYL TRADING Kft. prin intermediul careia se realizeaza exportul pe piata Ungariei si in tarile din fosta Iugoslavie. Se poate observa ca primii 5 clienti realizeaza 1/3 din cifra de afaceri a societatii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.