Proiect de promovare B2B, pentru agentia de publicitate full-service Paletta&Partenerii

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.87

nivel: Facultate

Pornind de la ideea ca unul dintre cei care au infiintat firma detine deja un sediu, utilat cu tot ceea ce trebuie pentru desfasurarea activitatii de creatie si productie, in mod deosebit PC-uri performante, imprimante profesionale, mai trebuie sa avem in vedere o serie intreaga de costuri, care vor face obiectul dezbaterii urmatoare. Bugetul urmator cuprinde strict costurile cu campania de lansar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiect de promovare B2B, pentru agentia de publicitate full-service Paletta&Partenerii

Pornind de la ideea ca unul dintre cei care au infiintat firma detine deja un sediu, utilat cu tot ceea ce trebuie pentru desfasurarea activitatii de creatie si productie, in mod deosebit PC-uri performante, imprimante profesionale, mai trebuie sa avem in vedere o serie intreaga de costuri, care vor face obiectul dezbaterii urmatoare. Bugetul urmator cuprinde strict costurile cu campania de lansare, firma fiind deja infiintata de 2 luni, dar, avand un inceput timid pe piata, are nevoie de o campanie de lansare oficiala.

Pretul cumpararii unei baze de date.Pentru inceput, este una dintre cele mai eficiente metode pentru gasirea clientilor potentiali. Baza de date de care am avea nevoie contine: adresa, telefon, cifra de afaceri a companiei, domeniul de activitate, numar de angajati; ceea ce am gasit convenabil insumeaza 240,000 de inregistrari ce pot fi inchiriate doar cu aprobarea proprietarilor si costa 500a,Z.Aici ar mai putea fi realizata contactarea telefonica sau prin e-mail a clientilor (care, cu o oferta buna nu ar depasi 100a,Z pe ambele luni).

Primul pas in planificarea evenimentului, in acest caz este gasirea locatiei in care sa intre aprox. 30 de persoane, de preferat o sala de conferinte cu dotarile necesare. Pretul inchirierii unei sali intr-un hotel de 3 stele in Cluj-Napoca, pentru o zi este de 120a,Z. Pretul bufetului care sa contina: gustarea rece, apa plata si minerala si sampania s-ar mai ridica la 200a,Z.La aceste costuri se mai adauga si pretul realizarii mapei de prezentare, atat pentru clienti, cat si pentru presa care va contine: fly-ere, pixuri si cravate inscriptionate, hartia si mapa in sine, ale caror costuri, pentru 30 de persoane am mai estimat ca vor fi inca 200 a,Z.

Initial doream si realizarea unui spot TV si turnarea lui intr-un studio care ne fi costa in jur de 1000a,Z, insa cercetand putin ne-am dat seama ca nu ne permitem difuzarea lui pe posturile publice foarte cunoscute si asta deoarece: "Pretul unei reclame este strans legat de audienta pe care o obtine spotul publicitar. Cu cat audienta este mai mare, cu atat este mai scumpa. Explicatia este simpla, pentru ca publicitatea se plateste la punctul de audienta, cu un pret diferit la fiecare post TV. De exemplu, daca un spot publicitar are, la Pro TV, o audienta de 6%, iar un punct de rating costa 500 de euro, clientul va plati 3.000 de euro pentru difuzare.

In conditiile audientelor din luna februarie, o reclama de 30 de secunde difuzata in intervalul de maxima audienta (19.00-23.00) costa, la Pro TV, intre 2.700 si 3.500 de euro. La Antena 1, pentru o reclama se poate plati, seara, intre 1.000 si 1.500 de euro. Realitatea TV si Antena 3 obtin, pe spot, 250-300 de euro. In restul zilei, publicitatea este mai ieftina, dar si audienta este mai mica. Pretul unui punct de rating e cu 15-20% mai scazut. La Pro TV, o reclama intre orele 8.00-19.00 ajunge, in medie, la 750-850 de euro, iar la Antena 1 intre 450 si 530 de euro. Postul public castiga la fiecare reclama cel mult 150 de euro, un pret asemanator cu cel al Prima TV si Kanal D. "
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.