Proiect de practica - Hotel Brasov

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 8.93

nivel: Facultate

Directorul de hotel are in subordine compartimentele:
Departamentul front desk (receptie) ce are ca principale atributii primirea, inregistrarea in documentele hotelirere si atribuirea camerelor clientilor, pregatirea in vedergatiosirii grupurilor, verificarea modalitatii de plata si tratarea problemelor sau cererilor clientilor.

De asemenea, tot la receptie se tine evident[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiect de practica - Hotel Brasov

Directorul de hotel are in subordine compartimentele:
Departamentul front desk (receptie) ce are ca principale atributii primirea, inregistrarea in documentele hotelirere si atribuirea camerelor clientilor, pregatirea in vedergatiosirii grupurilor, verificarea modalitatii de plata si tratarea problemelor sau cererilor clientilor.

De asemenea, tot la receptie se tine evidenta starii fiecarei camere din hotel (ocupata, libera, curata, murdara sau necorespunzatoare) si pastreaza cheile camerelor clientilor daca acestia parasesc hotelul.De asemenea acest compartiment mai are ca responsabilitati, pe langa preluarea rezervarilor, supravegherea tuturor inchirierilor de camere. Rezervarile trebuie sa fie confirmate sau garantate de catre clienti.

Departamentul etaj
In cadrul departamentului etaj (Housekeeping) se desfasoara activitati de intretinere, amenajare si curatenie zilnica a spatiilor de folosinta individuala (camere) si comuna (culoare, holuti, etc.), asigurandu-se, totodata, si prestarea unor servicii complementare cu specific de etaj.Functia specifica a departamentului etaj este aceea de camerista (Housekeeper).

Departamentul alimentatie
Activitatea bucatariei este coordonata de catre bucatareasa care trebuie sa asigurare planificarii meniurilor si a listei-meniu, previzionararii comenzilor si mentinerii unei calitati ridicate a preparatelor.
Sala de mese trebuie sa fie in permanenta pregatita pentru primirea clientilor, iar personalul trebuie sa fie bine-pregatit pentru activitatea desfasurata.

1.3.Prezentarea atributiilor principalelor categorii de personal din cadrul hotelului.
Personalul front desk
O importanta deosebita o au lucratorii front desk-ului (receptia). Personalul receptiei include: cei 3 receptioneri ce se ocupa de: sosirea clientilor, intampinarea acestora, efectueaza inregistrarea acestora in documentele hoteliere, le atribuie camerele corespunzatoare si verifica modalitatea de plata.De asemenea, tot receptionerii tin evidenta starii fiecarei camere din hotel, ofera informatiile solicitate de clienti si pastreaza cheile camerelor clientilor daca acestia parasesc hotelul.

Personalul de etaj
Personalul de etaj este reprezentat de catre cele 2 cameriste care se ocupa de intretinerea, amenajarea si curatarea zilnica a spatiilor de folosinta individuala (camere) si comuna (culoare, holuti, etc.), asigurandu-se, totodata, si prestarea unor servicii complementare cu specific de etaj.

Personalul de alimentatie
Personalul de etaj este reprezentat de catre bucatareasa care are ca responsabilitati si atributii asigurarea planificarii meniurilor si a listei-meniu, previzionararii comenzilor si mentinerea unei calitati ridicate a preparatelor. Aceasta mai are ca responsabilitati servirea clientilor (avand in vedere ca hotelul ofera doar mic dejun sub forma de bufet suedez, aceasta stand la dispozitia clientiilor in cazul in care acestia solicita ajutorul acesteia legat de servire).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.