Proiect de practica-turism

5x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.19

nivel: Facultate

Extras din ,,Termeni și condiții”
Agenția :-nu-și asumă nici o responsabilitate pentru serviciile oferite de companiile aeriene;-nu asigură nici o garanție cu pricire la aranjamentele documentelor de călătorie (pașapoarte, vize, vaccinuri necesare )

Pasagerul :
-este responsabil să se asigure că va călătorii în conformitate cu măsurile aplicabile documentelor de [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiect de practica-turism

Extras din ,,Termeni și condiții”
Agenția :-nu-și asumă nici o responsabilitate pentru serviciile oferite de companiile aeriene;-nu asigură nici o garanție cu pricire la aranjamentele documentelor de călătorie (pașapoarte, vize, vaccinuri necesare )

Pasagerul :
-este responsabil să se asigure că va călătorii în conformitate cu măsurile aplicabile documentelor de călătorie.
-este direct responsabil pentru respectarea condițiilor impuse de liniile aeriene privind timpii de îmbarcare, reconfirmarea zborurilor sau a oricăror altor reguli.

Pasagerul trebuie sa aibă în vedere că timpul minim pentru îmbarcare recomandat de liniile aeriene este de 120 de minute pentru zborurile internaționale și 90 de minute pentru zborurile interne. De asemenea trebuie avut în vedere faptul că unele companii aeriene solicită reconfirmarea zborului cu cel puțin 72 de ore înaintea plecării.

Cupoanele biletului de avion trebuie utilizate în ordine consecutivă. În cazul nerespectării acestor prevederi, compania aeriană își rezervă dreptul de a anula biletul în cauză.
În cazul în care pasagerul dorește anularea sau modificarea biletului de avion, acesta trebuie să informeze în scris sau telefonic agenția Karo Tour.

În anumite situații, anularea/modificarea biletului s-ar putea să nu fie posibilă sau să necesite respectarea anumitor reguli.
Pentru a beneficia de cele mai mici tarife este recomandat să se solicite rezervarea biletului de avion din timp;de asemenea este bine să se aibă în vedere faptul că biletul cel mai ieftin este supus de regulă unor restricții (durata minimă/maximă a călătoriei, taxa pentru anularea/modificarea biletului).

Capitolul II
Activități desfășurate
În perioada 12.05 – 29.05.2008, am participat la următoarele activități în cadrul departamentului de ticketing:
1.Familiarizarea cu ofertele pentru bilete de avion pe diferite destinații.

Agenția X , fiind acreditată IATA, se afla in baza de date a fiecărei companii aeriene, astfel încât agenția este înștiințată permanent prin e-mail cu modificările privind ofertele de bilete ( ex: compania modifica prețul combustibilului). (a se studia anexele 1 și 2)
2.asistarea agentului de ticketing în efectuarea activităților precum:
-informarea clienților referitor la prețul călătoriei (a se studia anexa 3)data limită de emitere a biletului către destinația dorită, condiții de anulare sau modificare a datelor de călătorie.

Modificarea sau anularea biletului se face în schimbul unei sume de bani cerute de către compania aeriană la care s-a efectuat rezervarea. În cazul biletelor achiziționate la prețul cel mai mic, pasagerul se confruntă cu cele mai multe restricții, ele neputând fi anulate sau modificate decât în cazuri excepționale.
-emiterea de bilete pentru diferite categorii de pasageri (a se studia anexele 4 - 8 )

Procesul parcurs de către agentul de ticketing, privind emiterea biletului solicitat de către client este următorul:
Agentul, deținând coordonatele călătoriei clientului respectiv destinația, perioada, preferințe legate de o anumită companie aeriană, preferințe legate de costul biletului ( ex:la cel mai mic preț ), efectuează o cercetare în sistem din care vor rezulta mai multe rute, directe sau cu zboruri de conexiune, data limită de emitere, și costul biletului la care agenția adaugă un comision de 10%, acestea fiind prezentate clientului. Tot cu ajutorul sistemului, agentul poate verifica documentele necesare pe durata călătoriei, vaccinuri cerute, vize, probleme privind bagajele, etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.