Proiect de imbunatatire a calitatii in cadrul firmei PIM

3x puncte

categorie: Management

nota: 8.32

nivel: Liceu

1.Înțelegerea dezordinii.Prin dezordine înțelegem un sistem de condiții externe care produc nemulțumire și din care problemele trebuie identificate și extrase.

Surse de dezordine: lipsa de cunostințe asupra modului în care ar trebui să funcționeze procesul, erori în proces (unele apar aleator și altele apar conștient), risipă și complexitate, variație mare a valorilor unor factori[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiect de imbunatatire a calitatii in cadrul firmei PIM

1.Înțelegerea dezordinii.Prin dezordine înțelegem un sistem de condiții externe care produc nemulțumire și din care problemele trebuie identificate și extrase.

Surse de dezordine: lipsa de cunostințe asupra modului în care ar trebui să funcționeze procesul, erori în proces (unele apar aleator și altele apar conștient), risipă și complexitate, variație mare a valorilor unor factori de intrare.
2 . Găsirea faptelor înseamnă înțelegerea stării reale a calității și definite de: culegerea datelor, observarea și ascultarea atenta.
3. Găsirea problemei .

O problema bine definită este pe jumatate rezolvată. De foarte multe ori conducerea începe rezolvarea problemei fără să înteleagă ce se intamplă . Redefinirea problemei se poate face prin întrebări: Cum aș putea reduce costurile deja existente in firma ?etc.

4. Găsirea de idei.
Nu porniți cu idei preconcepute și stereotipuri. Utilizați brainstorming.
5. Găsirea de soluții prin evaluarea ideilor, alegerea unor metode de înlăturare a problemelor,studii cost- timp -eficiență- resurse.
6. Implementarea
-Cine răspunde?
-Unde, când și cum va fi realizat?
-Evaluarea tuturor consecințelor potențiale.
-Planificare: personal, buget, resurse, obiective și date la care trebuie realizate, liste de realizări, instruirea personalului și mecanismul de control.

Cele șapte metode și tehnici de îmbunătățire continuă
1.Diagrama flux (a procesului ) reprezintă grafic secvența de pași dintr-un proces. Poate descrie un proces existent sau unul nonexistent și este util pentru investigarea posibilităților de îmbunătățire prin înțelegerea detaliată a modului în care se desfășoară procesul.

2.Foi de verificare pentru culegerea datelor și interpretarea lor directă. Acestea diferă de formularele de culegere a datelor care sunt simple formulare în care datele sunt tabelate sau scrise în coloane. În foile de verificare datele pot fi interpretate direct făra o prelucrare anterioară.

3.Histograma: forma variației reprezentată grafic sau reprezentarea grafică a variației într-un set de date îmi arată frecvențe sau număr de observații a unei valori particulare sau grup specific. Forma distributiei devine clara.

4.Diagrama Pareto: utilizată pentru analiza datelor culese cu foaia de verificare. Este o histogramă a datelor aranjate de la cele cu frecvența cea mai mare spre cea cu frecvența cea mai mică. Este utilă pentru segmentarea proiectelor de îmbunătățiri.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.