Proiect de evaluare al unei societati comerciale

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.50

nivel: Facultate

Actuala societate Comerciala S.C. R.M.R. Arges S.A. a fost fondata in anul 1994 de catre actionarii actuali. Acestia formeaza un grup specializat in domeniul constructiilor industriale si civile, lucrand impreuna circa 23 de ani pe un santier al actualei S.C. HIDROELECTRICA S.A., infiintat in 1977 ca santier de constructii - montaj, avand ca principal obiect de activitate decolmatarea lacurilor CH[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiect de evaluare al unei societati comerciale

Actuala societate Comerciala S.C. R.M.R. Arges S.A. a fost fondata in anul 1994 de catre actionarii actuali. Acestia formeaza un grup specializat in domeniul constructiilor industriale si civile, lucrand impreuna circa 23 de ani pe un santier al actualei S.C. HIDROELECTRICA S.A., infiintat in 1977 ca santier de constructii - montaj, avand ca principal obiect de activitate decolmatarea lacurilor CHE Oesti, CHE Cerbureni, CHE Curtea de Arges, precum si regularizarea raului Arges (albia veche) pe zonele dintre lacurile de acumulare pe sectorul CHE Oesti - CHE Merisani.

Noua societate a incercat si a reusit sa pastreze obiectul de activitate in care exista o experienta profesionala deosebita. Societatea nu are filiale sau sucursale in tara, dar se poate organiza in timp optim in vederea demararii lucrarilor contractate.

O parte semnificativa din castigurile firmei (circa 80%) au fost directionate spre dezvoltare. Astfel au fost achizitionate imibilizari corporale: buldozere, excavatoare, statie de sortare, autobasculante, autogredere, pompe de ciment, etc. Au fost facute si investitii de portofoliu prin cumpararea pachetului majoritar de actiuni de la S.C. ARGPAN S.A. Curtea de Arges, judetul Arges si de la S.C. TRANSMUSCELUL S.A. din comuna Berevoiesti, judetul Arges.

Tot in cadrul bazei de productie apartinand S.C. R.M.R. Arges S.A. exista aateliere de confectii metalice, reparatii auto si utilaje, prelucrari metalice, vulcanizare, atelier electric, atelier tamplarie, depozite de materiale de constructii si instalatii, depozite de mijloace fixe, depozit de piese de schimb, statie alimentare carburant, etc.

Pentru organizarea punctelor de lucru intreprinderea mai dispune de spatii de cazare (dormitoare mobile, baraci depozitare materiale si unelte de lucru, baraci vestiar, etc.).

Compartimentele functionale sunt judicios constituite, echilibrate si incadrate cu personal corespunzator. Asadar toate lucrarile executate de S.C. R.M.R Arges S.A. indeplinesc conditiile de calitate certificate prin aplicarea si mentinerea unui sistem de calitate certificat ISO 9001:2000.

In cadrul societatii exista o permanenta receptivitate in ceea ce priveste adaptarea la cerintele economiei de piata si imbunatatirea activitatii.

Conducerea si administrarea societatii comerciale S.C. R.M.R. Arges S.A. este asigurata de: Adunarea Generala a Actionarilor, Consiliul de Administratie, Directorul General (care este si presedintele Consiliului de Administratie) si Directorii Executivi.

Adunarea Generala a Actionarilor este organul de conducere a societatii, care decide asupra activitatii acesteia, a strategiei si a politicii sale economice si comerciale.

Analiza lichiditatii si solvabilitatii: Lichiditatea se refera la proprietatea elementelor patrimoniale de a se transforma in bani intr-o perioada scurta. Lichiditatea se determina ca raport intre elementele de activ, in sensul ca se poate stabili cat din valoarea activului se afla sub forma de lichiditati in conturile de disponibilitati si cat pot sa devina lichide intr-o perioada imediata.

Solvabilitatea se refera la capacitatea societatii de a-si onora platile la termenele scadente. In acest caz intervine comparatia dintre elementele de activ si cele de pasiv, intre disponibilitati si obligatii.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.