Proiect de diploma - Contabilitatea Imobilizarilor

3x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Facultate

Termenul de contabilitate desemneaza un proces de inregisrare , masurare,sintetizare ,interpretarea si comunicare a datelor economice financiare care sugereaza prin imagini codificate cu ajutorul unui limbaj specific averea ,activitatea intreprinderii.

Privita prin intermedoil economistilor contabili,lucrarea prezinta intr-o maniera accesibila conceptele,regulile,conventiile s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiect de diploma - Contabilitatea Imobilizarilor

Termenul de contabilitate desemneaza un proces de inregisrare , masurare,sintetizare ,interpretarea si comunicare a datelor economice financiare care sugereaza prin imagini codificate cu ajutorul unui limbaj specific averea ,activitatea intreprinderii.

Privita prin intermedoil economistilor contabili,lucrarea prezinta intr-o maniera accesibila conceptele,regulile,conventiile si practicile specifice contabilitatii imobilizarilor.Mi-am propus sa prezint modalitatile cele mai eficinte pentru intelegerea si aprofundarea problemelor legate de contabilitatea imobilizarilor.

Lucrarea raspunde atat cerintelor instructive ale invatamantului economic cat so imperativelor educative,cultivand simtul gospodaririi eficiente si performante a valorilor patrimoniale,al cunoasterii si al controlului rezultatelor de la nivelul oricarei structuri organizatorice.

Lucrarea abordeaza problematica propusa prin restangerea aspectelor teoretice in favoarea celor directe legate de practica contabila in concordanta cu Standardele Internationale de Contabilitate si cu Reglementarile contabile din tara noastra.Pornind de la acest aspect,in continutul lucrarii sunt integrate elemente semnificative din reglementari si standarde precum li din Ordinul nr.1752/2005 al Ministerului Finantelor Publice.

Referitor la contextul,sau lucrarea este complexa si consider ca prezenta constituie o sursa documentara utila pentru studentii din invatamant,economisti contabili,manageri si alti specialisti interesati din domeniul economic. Activele imobilizate sau imobilizarile reprezintp bunuri economice,active generatoare de beneficii,caracterizate prin faptul ca au o durata de folosiinta indelungata in activitatea intreprinderii,lichiditate mai mare de un an,participa la mai multe circuite economice si isi transmit valoarea asupra produselor noi obtinute.

Beneficiile economice vitoare reprezinta potentialul de a contribui,direct sau indirect,la fluxul de trezorerie sau echivalente de trezorerie care entitate.Potentialul poate fi unul productiv,fiind parte a activitatii de exploatare a entitatii.Activele imobilizate se diferentiaza la randul lor in raport cu trasaturi specifice care determina gruparea in raport de forma pe care o imbraca si de destinatia economica astfel:-imobilizari corporale.

De cand lucrez la aceasta tema am insusit multe probleme marunte, dar foate importante ce ma ajuta la domeniul economic si nu numai, deoarece imobilizarile sunt elemente de baza in viata economica si dupa parerea mea cu cat sti mai multe cu atat mai bine !

SC.SECUIANA.SA a fost fondata in anul 1968 ca Fabrica de confectii Tg.Secuiesc, apartinand Ministerului Industriei Usoare ca obiectiv nou de investitii. La inceput unitatea a fabricat salopete, echipament de protectie si de lucru.Din 1975 a trecut la monoproductie, profil pe care si l-a pastrat pana in prezent executand un singur produs : pantaloni. Tot in perioada respectiva dateaza si orientarea cu precadere a productiei pentru export, ponderea exportului fiind la ora actuala peste 95% din totalul productiei. Forma productiei este in sistem lohn ( din materialul clientului), cu toate ca se tinde spre productia full, unde toate materialele sunt procurate de societate.

Odata cu trecerea la economia de piata numarul clientilor externi s-a extins, de asemenea si relatiile internationale. In conformitate cu Legea Societatilor Comerciale nr. 31/1990 societatea s-a transformat in societate pe actiuni devenind SC.CONFECTIA.SA la care actionarul era statul.

In 1992 societatea s-a privatizat printr-o metoda denumita "pilot" printre primele 5 societati din tara. Actiunile au fost cumparate de personalul societatii, iar denumirea s-a schimbat in SC.SECUIANA.SA. Incepand cu aceasta data in istoria societatii s-au produs multe modificari. De indata ce societatea si-a modernizat tehnologia prin procurarea de noi masini si utilaje pentru productia de baza, vazand rezultatele exceptionale obtinute a infiintat inca o societate de productie de pantaloni : SECONF in anul 1994.

Aceasta noua societate a fost infiintata in Bretcu pentru a valorifica excedentul de forta de munca din imprejurimi. Participarea Secuianei in Seconf este de 74 %. Dar investitiile nu s-au oprit aici. Au urmat altele care s-au concretizat intr-un magazin mare en-gros si en-detail : S'mart, in societatea de transport specializat Secuiana Trans si intr-o alta societate de confectii : S'mode.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.