Proiect de certificare - arte si meserii

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.36

nivel: Facultate

CLOROSAN
Se găsește sub formă de granule. Are rolul de albire și dezinfecție a ruferiei. Concentrația este de 10 gr clorosan la 30 l (pentru 5 Kg rufe uscate).

DESOGERM
Se utilizează pentru dezinfectarea sau sterilizare prin imersie a instrumentelor(mase plastice sau cauciuc). Se utilizează prin diluarea cu apă înainte de folosire astfel:
- soluții 0.5% timp de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiect de certificare - arte si meserii

CLOROSAN
Se găsește sub formă de granule. Are rolul de albire și dezinfecție a ruferiei. Concentrația este de 10 gr clorosan la 30 l (pentru 5 Kg rufe uscate).

DESOGERM
Se utilizează pentru dezinfectarea sau sterilizare prin imersie a instrumentelor(mase plastice sau cauciuc). Se utilizează prin diluarea cu apă înainte de folosire astfel:
- soluții 0.5% timp de 60 min
- soluții 0,8% prima imersie timp de 30 min

PRODUSE DE STYLING FOLOSITE ÎN SALOANELE DE COAFURĂ
În saloanele de coafură se d’folosesc mai multe produse de styling pentru executarea diferitelor coafuri:
Lacul fixativ se folosește la:
- spuma de păr
- lacurile fixative cu sclipici
- ceară modelatoare
- gel de păr

RECEPȚIA ÎN SALONUL DE COAFURĂ

Recepția (primirea) este punctul în care clientul își începe relațiile sale cu personajul salonului. Ca recepționist, coafeza poate ajuta relațiile cu clienții fiind RELAXATĂ, PRIETENOASĂ, CONCRETĂ ȘI PRACTICĂ.
Obligațiile de recepționistă:
- salutați (întâmpinați) clientul politicos curtenitor și amabil;
- îngrijiți clientul promod și util;
- când clientul are un sfat sau o informație – coafeza trebuie să-l dea corect, exact și eficient;
- asigură-te că noii clienți, cunosc numele salonului, adresa și numărul de telefon (pentru a putea face reclamă salonului);
- să poți da în orice moment informații despre timpul lor și durata necesară;
- fii atentă atunci când faci programările și mai ales cu îndeplinirea la timp a lucrărilor solicitate;
- găsește-ți timp să confirmi primirea fiecărui client și asigurăl că va fi bine îngrijit;
- coafeza trebuie să dea sfaturi clientei pentru stabilire atunsorii și coafurii;
- coafeza trebuie să acorde timp pentru consultarea clientei înainte de începere a coafurii, pentru a evita orice neânțelegere oricât de ocupați ar fi, trebuie să stea calmă și negrăbită-aceasta o va ajuta să evite greșelile;
- crează o impresie, direct începând cu propria apariție, printr-o prezență cu bun gust îmbrăcată și o coafură atractivă;
- fii de ajutor și amabilă cu orice persoană care sosește în salon fărăprogramare prealabilă.

Grija pentru clientă
Grija pentru clientă este esențială în succesul dumneavoastră ca coafeză. Este o parte importantă în tot ceea ce faceți pentru clientul dumneavoastră în salon și implică preocupare pentru client și o adevărată dorință de a satisface toate necesitășiile acesteia. Făcând aceasta, veți ridica standardele dumneavoastră profesionale spre care tindeți. Ca multe alte lucruri, o bună grijă pentru client trebuie învățată și aceasta cere studiu individual.
În acest capitol se vor prezenta următoarele:
- comunicarea dintre dumneavoastră și clientă;
- interpretarea nevoilor clientei;
- pregătirea clientei și părului sau pentru diferite sarcini;
- înțelegerea părului și a pielii cu care lucrați;
- diagnoza părului și a pielii;
- luarea deciziei și alegerea în cunoștiință de cauză atunci când anumite servicii trebuie sau nu aplicate.

CE SE ÎNȚELEGE PRIN GRIJA FAȚĂ DE CLIENTĂ?
Grija pentru o clientă înseamnă exact ceea ce spune: grija pentru clientul dumneavoastră „UMBLATUL” după ea, asigurându-se că ea se simte comfortabil satisfăcută de serviciu și îngrijită (asistată) în siguranță. Aceasta începe în momentul intrării clientei în salon și continuă până când îl părăsește. Ajutorul acordat clientului pentru a se descurca acasă, cu părul ei este o parte din grija pentru clientă. Astfel puneți experiența dumneavoastră la dispoziția clientei, pentru a vă asigura că atunci când pleacă ea va fi cu adevărat fericită de modul în care arată părul său. Pentru ca grija față de clientă să fie efectivă, un consult inițial este esențial. Aceasta se aplică atât la clientele existente cât și la cele noi.

CONSULTAȚIA
Consultația este o întâlnire în care sfaturile se primesc și se dau, constă într-o discuție cu clienta, ascultarea acesteia, astfel ca coafeza să poată stabili nevoile clientei și un itinerar negociat al acțiunilor ulterioare. Coafeza (profesionistă) știe deja o mulțime de lucruri despre păr în general, dar clienta este mai familiarizată cu părul ei si cu modul în care acesta se comportă. De aceea trebuie ca coafeza să asculte ceea ce clienta îi impune și să intuiască ce are aceasta în minte, vis a vis de serviciul solicitat. Se poate întâmpla ca aceasta să ceră un serviciu care nu va conduce la rezultate satisfăcătoare și acest lucru trebuie luat în considerare. Serviciul se va începe numai după ce s-a stabilit corect ceea ce se cere, obținând acordul clientei și confirmarea faptului că cererile ei sunt urmarea dorințelor personale.

CONSULTAȚIA INCLUDE:
- determinarea exactă a ceea ce clientul vrea înainte și în timpul aplicării serviciului de coafare;
- întrebări și observații pentru a determina serviciile si produsele cerute;
- încercarea, unde este necesar, pentru asigurarea practicii în siguranță și „bunăstarea clientei”;
- notarea și luarea în considerare a tuturor factorilor limitativi că condițiile pielii și scalpului, prezența unor substanțe, incompatibile, păr care este intr-o stare slabă;
- luarea în considerare a accesorilor (pieptene, agrafe, ochelari) pe care le folosește clienta și decizia asupra modului în care acestea pot afecta serviciile pe care le-a cerut.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.