Proiect de cercetare literatura

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.82

nivel: Facultate

Miscarea organismului este in stransa legatura cu energia pulsata de catre inima ca urmare a coplexului de evenimente exterioare.
Mijloacele de expresie, sunt de mai multe feluri, cuvantul insa este cel care are o evolutie sonora alcatuita din linii si puncte.Coastal are o dezvoltare continua si liniara, linia insa poate lua diverse forme, cerc, sinusoida, un arc de cerc in coborare, urcare[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiect de cercetare literatura

Miscarea organismului este in stransa legatura cu energia pulsata de catre inima ca urmare a coplexului de evenimente exterioare.
Mijloacele de expresie, sunt de mai multe feluri, cuvantul insa este cel care are o evolutie sonora alcatuita din linii si puncte.Coastal are o dezvoltare continua si liniara, linia insa poate lua diverse forme, cerc, sinusoida, un arc de cerc in coborare, urcare etc...
Rolul purtat de cuvand are o dezvoltare paralela acestuia, find purtat de linii si pucte. Teatrul este o arta a cuvantului. Teatrul modern insa a devenit o expresie a imaginii. Parti intregi de text fiind inlocuite cu pauze, sau intoarse pe dos.

Relativitatea liniilor si punctelor sunt transformate printr-o exegeza regizorala si nu actoriceasa, modul de interpretare a acestui ansamblu ramane insa in slujba actorului. In functie de natura fiecarul actor sintaxa unei linii identice poate sa primeasa valori deferite de sa un interpret la altul.Respiratia, caracterul, starea fizica etc. sunt parametri care modifica punctuatia unui text transformand-o intr-una nongramaticala.Viata unui rol este astfel o continua alternanta intre o alimentare permanenta si o exhibitie permanenta.

2.Semiotica elementelor actante
Simbolul autentic e un semn ce rezoneaza in sufletele oamenilor tocmai prin importanta si gravitatea sensurilor sale, ce se refera intotdeauna la problemele fundamentale ale existentei. El este semnul ce pastreaza un echilibru optim intre continut si expresie, intre spirit si materie, intre intelectual si afectiv. Cultura umana a debutat prin simbol si mit.

Prin simboluri mostenite din epoci ancestrale, omenirea si-a pastrat unitatea si continuitatea ei spirituala . "De la multimea de semne conventionale si arbitrare, acceptate mai ales din ratiuni practice, marea si adevarata cultura tinde mereu sa se intoarca la simbolul polivalent, plin de continut si inzestrat cu mare forta sugestiva . Dovada in acest sens ne sunt marile reusite ale creatorilor de literatura, de sisteme filosofice sau de opere plastice.Purtator al memoriei colective, simbolul a exercitat o puternica si permanenta actiune modelatoare asupra societatii si individului, fiind un reper moral, etalon axiologic si exemplu in actiune.

3. Integrarea receptorilor in cautarea propriului rol
Limbajul este un fenomen coventional, el poate primi valente noi de la un ansamblu emitator receptor la sta ansamblu de acelasi fel, fiind conventional insa trebuie dinaine stabilit si inteles de ambele parti.
Semnele indica ce se convine intere actor ca emitator si receptor, care este publicul, sau ceilalti parteneri de scena, binenteles ca relaita are si caracter invers.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.