Proiect Raiffeisen Bank

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.65

nivel: Facultate

In 1927, a fost fondata RZB - Austria (Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG), care este actionarul principal al retelei de banci din Europa Centrala si de Est, pentru a coordona activitatile si politicile financiare ale intregului grup bancar Raiffeisen si este responsabila cu tranzactiile si operatiunile efectuate in numele grupului la nivel national si international.Serviciile bancare oferite su[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiect Raiffeisen Bank

In 1927, a fost fondata RZB - Austria (Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG), care este actionarul principal al retelei de banci din Europa Centrala si de Est, pentru a coordona activitatile si politicile financiare ale intregului grup bancar Raiffeisen si este responsabila cu tranzactiile si operatiunile efectuate in numele grupului la nivel national si international.Serviciile bancare oferite sunt completate de: cele financiare ca banca de investitii; serviciile de consultanta privind privatizarile; gestionari de proiecte in domeniul imobiliar; leasing; servicii comerciale.

Operatiunile internationale ale RZB-Austria se concentreaza in principal pe pietele in formare. Pozitia sa si legaturile traditionale cu Europa Centrala si de Est au ajutat RZB-Austria sa stabileasca excelente relatii cu firmele, bancile si alte institutii din aceasta regiune.Odata cu procesul de liberalizare din Europa Centrala si de Est si tranzitia de la economia centralizata la economia de piata, RZB-Austria si-a dezvoltat semnificativ activitatea internationala, reusind sa devina una dintre cele mai bune banci specializate in pietele in formare din aceasta regiune.

RZB-Austria opereaza in douasprezece tari din regiune printre care se numara si Romania din 1998. Reteaua nu se opreste in Europa Centrala si de Est, ci include si Europa Occidentala si celelalte continente prin compania financiara din New York, sucursalele din Londra si Singapore, precum si prin birourile de reprezentanta din Paris, Bruxelles, Moscova, New York, Beijing, Hong Kong, Bombay si Ho Chi Minh.

Prezenta Raiffeisen Zentralbank Oesterreich (RZB) in Romania a inceput in anul 1994 prin deschiderea unei reprezentante la Bucuresti si devine, astfel, una dintre primele banci straine din sectorul bancar romanesc. In iunie 1998, reprezentanta a fost transformata intr-o subisidara a RZB, oferind servicii si produse pentru companii.
Raiffeisen Bank (Romania) este cea de-a noua banca din Europa Centrala si de Est.

In februarie 2001, RZB, impreuna cu Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), si-a exprimat interesul de a achizitiona pachetul majoritar de actiuni, peste 98,84%, ale Bancii Agricole,cea de-a treia banca romaneasca. Contractul de achizitie a fost semnat la sfarsitul lunii iulie 2002. Din acest pachet, RZB-Austria detinea 93,36%. Valoarea totala a tranzactiei se ridica la 52 de milioane USD, din care 37 milioane USD reprezinta investitii de capital, iar 15 milioane USD, pretul platit pentru achizitionarea actiunilor.

Astfel, prin fuziunea, incheiata in iunie 2002 (in cadrul hotararilor luate de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 18 mai 2002), a celor doua entitati detinute de Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB) in Romania:Raiffeisenbank (Romania), infiintata in 1998 ca subsidiara a Gru 545h71f pului RZB;Banca Agricola, achizitionata in 2001;

Raiffeisen Bank Romania devine una din cele mai puternice banci din Romania. RZB-Austria detine 94,14% din Raiffeisen Bank. Banca are aproximativ 3.500 angajati si o retea nationala de sucursale si agentii care depaseste 200 de locatii.Raiffeisen Bank este o banca universala, oferind o gama completa de produse si servicii de cea mai buna calitate persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari prin multiple canale de distributie: unitati bancare (peste 200 in intreaga tara), retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct) si mobile banking (myBanking).

Raiffeisen s-a orientat anul acesta asupra cresterii profitabilitatii, dupa ce in anii trecuti a inregistrat cresteri agresive, in special pe zona de retail.In 2006, austriecii au facut o reorganizare a retelei, unitatile fiind coordonate dupa linii de activitate, in locul sistemului vechi, care prevedea organizarea ierarhica regionala. Astfel, au aparut unitati specializate, cum sunt cele de vanzare a creditelor imobiliare sau cele pentru clienti corporativi. Pe de alta parte, banca a introdus un sistem de salarizare care leaga intr-o masura mai mare remuneratia de activitatea salariatului.

Raiffeisen Bank este una dintre cele mai puternice banci din Romania, Raiffeisen este al treilea jucator din sistem, detinand active de putin peste 3 miliarde de euro la jumatatea anului, corespunzator unei cote de piata de 7,9%. Serviciile bancare oferite sunt completate de: cele financiare ca banca de investitii; serviciile de consultanta privind privatizarile; gestionari de proiecte in domeniul imobiliar; leasing; servicii comerciale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.