Proiect Franta buget si trezorerie publica

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.81

nivel: Facultate

Cu o economie in care aproape 2,5 mil. din companiile inregistrate sunt private iar cele de stat manifesta o tendinta de declin, urmand si ele calea privatizarii, Franta ocupa locul 22 in topul lumii, avand un PIB pe cap de locuitor de 34.250 dolari .Ca si bogatii, tara dispune de variate resurse minerale, insa realizeaza o productie modesta si in scadere, facand apel in masura din ce in ce mai ac[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiect Franta buget si trezorerie publica

Cu o economie in care aproape 2,5 mil. din companiile inregistrate sunt private iar cele de stat manifesta o tendinta de declin, urmand si ele calea privatizarii, Franta ocupa locul 22 in topul lumii, avand un PIB pe cap de locuitor de 34.250 dolari .Ca si bogatii, tara dispune de variate resurse minerale, insa realizeaza o productie modesta si in scadere, facand apel in masura din ce in ce mai accentuata la importul de materii prime si semifabricate. In industria intalnim un nivel ridicat tehnologic, competitiv mai ales in aeronautica, material rulant, energie nucleara si industria alimentara.

Politica de reconversiune enegetica ( reducerea dependentei de importul de hidrocarburi) a condus la crestera ponderii centralelor nucleare in productia de energie electrica pana la 70 %. Sectoarele de activitate in crestere sunt reprezentate de chimie ,industria aerospatiala, produse plastice sticlarie, farmaceutica si cosmetice, constructii feroviare si telecomunicatii. Sectoarele de activitate care-si diminueaza importanta sunt reprezentate de: industria metalurgica si textila, industriei auto, de altfel cea mai importanta ramura ocupand o zecime din forta de munca si asigurand o optime din exporturi.

Ca si destinatie turistica, Franta ocupa locul I in lume cu peste 75 mil de turisti in anul 2003. Pe fondul cresterii cheltuielilor an de an, si in consecinta a deficitelor bugetare, deoarece veniturile la buget au prezentat in ultimii ani o evolutie descrescatoare, in prezent Franta anunta introducere masurilor de austeritate astfel incat sa-si scada deficitul bugetar. Cea mai mare contributie la atingerea tintei de deficit urmeaza sa fie adusa de reducerile de cheltuieli, reduceri 7 miliarde de euro, in 2012, si de 11,6 miliarde de euro, in 2013 anunta guvernul.

In total, ar trebui economisiti 65 de miliarde de euro pana in 2016, iar deficitul bugetar ar trebui sa ajunga la zero. Alte masuri de austeritate cuprind cresterea varstei de pensionare de la 60 la 62 de ani, in timp ce taxa pe valoarea adaugata pe bunuri si servicii (TVA) se va majora de la 5,5% la 7%, cu exceptia bunurilor esentiale, cum ar fi alimentele, taxa aplicata corporatiilor, care aduce peste 250 de milioane de euro anual la bugetul de stat, va fi majorata, temporar, cu 5 procente. S-a introdus si o taxa suplimentara speciala de 3%.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.